16.1.15

Θανάσης Πετράκος: Απαιτείται εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας και αναπροσανατολισμός της δράσης της

16 /01/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσης Πετράκος: Απαιτείται εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας και αναπροσανατολισμός της δράσης της

Ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα».
Κατά την τοποθέτηση του και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία μεταξύ άλλων τόνισε:
Τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το οποίο τον ενδιαφέρει, είναι η πραγματική ασφάλεια των πολιτών. Το πρόβλημα είναι ο εκδημοκρατισμός και ο αναπροσανατολισμός του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της μικροπαραβατικότητας. Να νοιώθει ο πολίτης προστασία, είτε βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Μεσσηνίας η της Ημαθίας, είτε βρίσκεται σε γειτονιά στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω και σε οποιαδήποτε γειτονιά της Αττικής. Αυτό είναι το σημαντικό ζήτημα. Τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται με διάλογο.
Ως Βουλευτής Μεσσηνίας ξέρω ότι μέχρι πριν λίγο 30 αστυνομικοί κάθε μέρα έφευγαν και πήγαιναν στο κέντρο κράτησης των μεταναστών στην Κόρινθο. Στα χωριά τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, αυτοκίνητα δεν υπάρχουν γιατί ουσιαστικά τα αυτοκίνητα είναι στα συνεργεία …. και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστυνομία μόνο για καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων. Εμείς λοιπόν θα προχωρήσουμε στον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και στον αναπροσανατολισμό του ρόλου της ώστε να προστατεύονται οι πολίτες από την εγκληματικότητα.
 Το θέμα είναι η αστυνομία να προστατεύει τον πολίτη, την ασφάλειά του και την σωματική του ακεραιότητα.
Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσει την οικονομία, να εκδημοκρατίσει το κράτος  και να ανακτήσει τα δικαιώματα της εργασίας, είναι μια κυβέρνηση που δεν θα είναι αντιλαϊκή προφανώς, άρα δεν θα χρειάζονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις.
Είναι απολύτως δημοκρατικό το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διεκδικεί τα δικαιώματά του με δημοκρατικό τρόπο. Θεωρούμε όμως ότι μια φιλολαϊκή πολιτική την οποία θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη μέρα, δεν θα χρειάζονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις με διάλογο και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους στους πολίτες και στους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους και όχι να αντιμετωπίζονται με δακρυγόνα.
Παρατίθεται το βίντεο της παρουσίας: http://youtu.be/kYr8roFi_ls

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση