11.1.15

«Χαιρετισμός του Θανάση Πετράκου (Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνου του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ) στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΣΠΕΦ»

11/01/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Χαιρετισμός του Θανάση Πετράκου (Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνου του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ) στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΣΠΕΦ»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. Θανάσης Πετράκος απεύθυνε χαιρετισμό στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά.
Κατά τον χαιρετισμό ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων χρονών. Στις 25 θα πρέπει να αναδειχθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για την μάχη αυτή απαιτείται συστράτευση όλων. Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στον αγώνα για την μεγάλη ανατροπή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει τις μειώσεις των εγγυημένων τιμών στα μικρά Φ/Β, με κριτήρια:
·         Καμία αύξηση στο ΕΤΜΕΑΡ.
·         Δίκαιη διευθέτηση του σημερινού αδιεξόδου, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, το κόστος υλοποίησης και την ενδεχόμενη επιδότηση.
·         Ανάληψη μέρους της επιβάρυνσης από τις τράπεζες μέσα από  σημαντική  μείωση  του  επιτοκίου  των  δανείων.
·         Ιδιαίτερη μέριμνα για τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τις μονάδες μέχρι 100 KW ανά ΑΦΜ με στόχο την μηδενική ως ελάχιστη μείωση για αυτά.
·         Κατάργηση των επιδοτήσεων στις μονάδες φυσικού αερίου και ακύρωση της απόφασης που αφορούν την σκανδαλώδη μετατροπή των ΣΥΘ σε ΣΥΘΗΑ». 
Τέλος θα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να προωθήσει την αυτοπαραγωγή και τον ενεργειακό συμψηφισμό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους μονάδες των ΑΠΕ σε νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και αγρότες

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση