29.1.16

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Θέλουμε να χαιρετίσουμε την μεγάλη αγροτική κινητοποίηση και στο νομό μας με την πρωτοφανή συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία της Καλαμάτας και την συγκρότηση των μεγάλων μπλόκων στο Ασπρόχωμα και Καλό Νερό. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών μέχρι την νίκη. Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε χθες από μαζικούς φορείς και τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και άλλα πολιτικά κόμματα και η θερμή ανταπόκριση των αγωνιζόμενων αγροτών στην συμπαράσταση της ΛΑΕ και  των  φορέων  είναι η απάντηση    ότι μόνο με την ενιαία πάλη και τη στήριξη όλου του λαού μπορεί να νικήσουν και οι αγρότες.

 Το 3ο Μνημόνιο που μαζί ψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ  αφανίζει κυριολεκτικά τους αγρότες διότι οι εξαιρετικά υψηλές εισφορές, τόσο για την σύνταξη, όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση, μαθηματικά οδηγούν τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας σε διάλυση.
Εμείς  που  συγκροτούμε  τη  ΛΑΕ αποδείξαμε ότι  δεν  είμαστε  όλοι  ίδιοι  με  πράξεις  και  όχι  με  λόγια. Δεν ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο διότι  εμείς  βάλαμε  την αξιοπιστία  της  πολιτικής, τις δεσμεύσεις μας  απέναντι  στο λαό και  τα συμφέροντα  των αγροτών και  όλου του  λαού πάνω από  τα προσωπικά  μας   συμφέροντα, πάνω από σίγουρες  βουλευτικές  έδρες  και  υπουργικές θέσεις  αλλά  και τα   γενικότερα οφέλη  της εξουσίας.
Η Λαϊκή Ενότητα  τονίζει ότι  το  αγροτικό  κίνημα  το  οποίο  αγωνίζεται  σκληρά  ενάντια στα κυβερνητικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα και απαιτεί την άμεση απόσυρση και κατάργησή τους  χρειάζεται να συνδεθεί με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων, και να συνενωθεί με όλους τους κλάδους, οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
Παράλληλα τονίζουμε ότι:
 Για να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση  με  ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Αυτή   η  πορεία  προϋποθέτει:
·        Την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών.
·        Την ανατροπή της λιτότητας. 
·        Την άμεση παύση πληρωμών στο  δημόσιο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του.
·        Την εθνικοποίηση των τραπεζών και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.
·        Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
·        Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 
Ναι η αγροτιά μπορεί  να νικήσει και  θα νικήσει. Είμαστε στο πλευρό της.
Καλούμε σε αγώνα  μέχρι  τη νίκη.
Καλούμε  όλους και όλες να πυκνώσουν τα μπλόκα και να συντονιστούν με όλους τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες στο  παλλαϊκό  αγώνα  της Πέμπτης  4  Φλεβάρη.




Μετάφραση