29.9.16

Η κυβέρνηση ξεπούλησε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ενώ έχει χαρίσει στη τρόικα 11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ) !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Της ΝΕ  Μεσσηνίας της ΛΑΕ
Η κυβέρνηση  ξεπούλησε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ενώ  έχει χαρίσει  στη τρόικα    11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ)  !!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις €. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταφορά των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στο νέο Υπερταμείο που μοναδικό σκοπό έχει την υποθήκευση και ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας .
Τα επιχειρήματα δε που συνόδεψαν και αυτό το πολιτικό έγκλημα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ψέμα και την υποκρισία των κομμάτων του προηγούμενου δικομματισμού.
Είναι τραγικό για 2.8 δις να ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ενώ έχουν χαριστεί  11 δις!!!

Ας θυμηθούμε όμως δυο απλά γεγονότα:
Πρώτο. Με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επί ΣΥΡΙΖΑ, χάθηκαν πάνω από 2,7 δις €. Όλοι ξέρουμε ότι υπήρξε σκανδαλώδης παραχώρηση τραπεζών σε ξένους και εγχώριους κεφαλαιούχους, με δόλια υποτίμηση των μετοχών τους που κατείχε το ΤΧΣ, ώστε να διευκολυνθούν τα ξένα funds, να αγοράσουν «κοψοχρονιά» τις νέες μετοχές (Εθνικής 0,02 €, Πειραιώς 0,003 €, Alpha 0,4 €, Eurobank 0,01 €) και να αποκτήσουν έτσι τον έλεγχο των τραπεζών. Εφαρμόζοντας πρακτικές «χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας», υποτίμησαν τεχνητά τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών και από 4,88 δις € που ήταν η αξία τους στις 30 Οκτώβρη ’15, μειώθηκε σε 2,22 δις στις 19 Νοέμβρη ’15 (υποτίμηση -54,5%).
Δεύτερο. Με αδιαφανείς διαδικασίες που σίγουρα χρίζουν ποινικής διερεύνησης, ο σημερινός πρωθυπουργός συμφώνησε κρυφίως  στο Eurogroup του Μαΐου του 2016  να αρνηθεί την επιστροφή των κερδών τριών τουλάχιστον ετών από την υπεραξία των ελληνικών ομολόγων (SMPs και ANFAs)!!!. Η επιστροφή αυτών των χρημάτων που ανέρχονται σε 8 δις €, είχε υπογραφεί στη συμφωνία του  Eurogroup του 2012 και αποτελούσαν χρηματοδοτική δέσμευση των δανειστών προς την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση τα ενέγραφε στον προϋπολογισμό (για το 2016 είχαν εγγραφεί 1,691 δις €)!
Προκύπτει λοιπόν το αμείλικτο ερώτημα: Γιατί μέσα σε δυο νύχτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάρισε στα κοράκια των ευρωπαϊκών μηχανισμών 11 δις €, ποσό που ισοδυναμεί με 4 ΕΝΦΙΑ (!), και τώρα έχει το θράσος να ξεπουλά τη δημόσια γη και περιουσία για την εκταμίευση 2,8 δις € ; Το ίδιο ερώτημα θέτουμε και στους σημερινούς βουλευτές Μεσσηνίας  του ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας μια δημόσια απάντηση. Αν μη τι άλλο, ας μας απαντήσουν: Ποια λογική δημοσίου συμφέροντος και ποια κοινή αριθμητική λογική μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις αποφάσεις τους;
Για την Λαϊκή Ενότητα η απάντηση είναι προφανής και έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου: Η  Μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική του νέου ΣΥΡΙΖΑ, ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά και τις αξίες του  προοδευτικού κινήματος. Γι’ αυτό η μνημονιακή υποτακτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πρέπει να ανατραπεί σύντομα και βέβαια να σαρωθεί όλο το μνημονιακό μπλοκ , και πρώτος ο βέβαια ο κ. Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ,. αν θέλουμε να προστατευτούν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Αν θέλουμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική συνοχή και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Αν θέλουμε να μιλάμε με όρους αξιοπρέπειας.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Μεσσηνίας της ΛΑΕ



Μετάφραση