31.10.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΕ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργούν οι απαράδεκτες και προκλητικές, για τα δημοκρατικά αισθήματα του Μεσσηνιακού  λαού,  δηλώσεις του κ. Νίκα ο οποίος προχώρησε σε σχεδόν πανομοιότυπες δηλώσεις με τον Βουλευτή της Χ.Α. και εξύμνησε τον φασίστα δικτάτορα Μεταξά. Ο κ. Νίκας, παρότι φιλόλογος, παραχαράσσει βάναυσα την ιστορική αλήθεια.
Το  ΟΧΙ  στις 28 Οκτωβρίου του 1940 το είπε ο  λαός  και όχι ο γερμανόφιλος φασίστας δικτάτορας Μεταξάς, ο οποίος όλη την περίοδο 1936-1940 προσπαθούσε να επιβάλει τη ναζιστική ιδεολογία στη νεολαία της εποχής εκείνης. Ο δικτάτορας Μεταξάς είναι γνωστό ότι δεν προετοίμασε το λαό και τις ένοπλες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τη φασιστική και ναζιστική επίθεση και είχε συμφωνήσει απλά να πέσουν μερικές τουφεκιές για την τιμή των όπλων στα βουνά της Αλβανίας. Το ηρωικό ΟΧΙ του 1940 το είπαν οι ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, κόντρα ουσιαστικά στην ανωτάτη ηγεσία τους και οι Έλληνες φαντάροι. Το έπος της Αλβανίας συνεχίστηκε με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, ενώ ο αντικαταστάτης του Μεταξά και όλα τα στελέχη του Μεταξά συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής.

Το ΟΧΙ το  είπε ο λαός το 1940, όπως αυτός ο λαός είπε το καινούργιο ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου του 2015 στο ιστορικό δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια ο κ. Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ. Ο κ. Νίκας ήταν πρωταγωνιστής του ΝΑΙ και ένας εκ των ομιλητών στη συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ και της συνέχισης της μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο.
Συνεπώς είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Νίκας για μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, όταν είναι ένας από αυτούς που είναι υπέρμαχοι να συνεχίσει η χώρα μας να είναι νεοαποικία της Γερμανίας. Επιπλέον πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Νίκα ότι είναι διαχρονικά στέλεχος της Ν.Δ., ενός κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα μαζί με το ΠΑΣΟΚ να φτάσει η χώρα μας στη μνημονιακή κατοχή, την οποία συνεχίζει βέβαια και η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε στον κ. Νίκα ότι για τη μεταπολίτευση, σημαντική συμβολή είχαν οι αγώνες του λαού και των φοιτητών την περίοδο της δικτατορίας. Είχαν οι αγώνες της Νομικής και η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ίσως να ενοχλείται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο κ. Νίκας, αλλά αυτή η εξέγερση είναι ο αποφασιστικός παράγοντας της πτώσης της δικτατορίας και της επιστροφής της δημοκρατίας στη χώρα μας.


Το Γραφείο Τύπου  της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας

Μετάφραση