12.2.17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  Ν.Ε. ΤΗΣ  ΛΑΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η Ν.Ε. της  Λαϊκής  Ενότητας  Μεσσηνίας   εκφράζει  την αλληλεγγύη  του στον αγώνα  των αγροτών του  νομού  μας   οι  οποίοι  αγωνίζονται για την επιβίωση τους και την ανατροπή των αντιαγροτικών    νεοφιλελευθέρων  μνημονιακών  πολιτικών. 
Τα μνημόνια και ιδιαίτερα οι μνημονιακοί νομοι της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την  αύξηση  του  κόστους παραγωγής  , τη  φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και την ασφάλιση των αγροτών     έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και  ιδιαίτερα  τους  μικρομεσαίους  αγρότες . Επιπλέον  οι  Δασικοί  χάρτες έχουν δημιουργήσει  τεράστια  αναστάτωση.  Κτήματα κυρίως με ελαιόδεντρα εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησία του Δημοσίου. Τις εκτάσεις αυτές οι αγρότες τις καλλιεργούν πολλές δεκαετίες, τις δηλώνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην εφορία στο Ε9, στις τράπεζες ως φυτικό κεφάλαιο, λαμβάνουν επιδοτήσεις, φορολογούνται γι’ αυτές τις εκτάσεις και για το εισόδημα που προέρχεται από αυτές. Συνεπώς αν προχωρήσει  η διαδικασία   κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις χιλιάδων  αγροτών, αν γίνει αντιπαραβολή   των δασικών χαρτών με αυτούς που έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επιβάλλεται  να σταματήσει  να  κωφεύει  η  κυβέρνηση   και ανακληθούν οι δασικοί χάρτες στο νομό  μας  και στους νομούς όπου έχουν αναρτηθεί και να ανασταλεί η ανάρτηση στους υπολοίπους ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν ουσιώδεις αλλαγές. Διαφορετικά οι δασικοί χάρτες αντί να αποτελέσουν εργαλείο υποδομής  και ανάπτυξης της χώρας θα δημιουργήσουν  ακόμη  περισσότερα  προβλήματα  -στα ήδη συσσωρευμένα- στους αγρότες  και  τους κτηνοτρόφους αλλά και θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και την οικονομία του νομού  μας.

    Η Ν.Ε. της  Λαϊκής  Ενότητας  Μεσσηνίας  τονίζει ότι     υπό καθεστώς μνημονίων και   περιορισμένης  λαϊκής  κυριαρχίας δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή – φιλοαγροτική πολιτική 
Σήμερα  περισσότερο  από κάθε  άλλη φορά  είναι αναγκαία η  χάραξη μιας εθνικής  αγροτικής  πολιτικής    έξω από την ευρωζώνη με βασικό εργαλείο το εθνικό νόμισμα.
  Η Ν.Ε. της  Λαϊκής  Ενότητας  Μεσσηνίας  τονίζει   ότι  για  να λυθούν     τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης
Προϋποθέσεις για αυτή την ανατρεπτική πορεία είναι:
  • Η κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών.
  • Η ανατροπή της λιτότητας.
  • Η άμεση παύση πληρωμών στο  δημόσιο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του.
  • Η εθνικοποίηση των τραπεζών, μια νέα Εθνική  Κεντρική  Τράπεζα  και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.
  • Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Έξοδος από την Ευρωζώνη και  επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
  • Αγώνας για ανατροπή των αντιαγροτικών επιλογών της νέας Κ.Α.Π, διότι η νέα ΚΑΠ ουσιαστικά ''πετάει έξω'' τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  Η Ν.Ε. της  Λαϊκής  Ενότητας  Μεσσηνίας  καλεί  όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες, σε καθολικό και ενωτικό αγώνα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες για να ανατραπούν τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή τη συντριπτική πλειοψηφία  όχι  μόνο  των αγροτών αλλά όλη σχεδόν τη κοινωνία    .

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μετάφραση