26.6.18

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κλέβει τους συνταξιούχους του ΟΓΑ


Σκάνδαλο  και έγκλημα.
 Η κυβέρνηση οφείλει  να σταματήσει να  κλέβει τους συνταξιούχους του ΟΓΑ  
Του Θανάση Πετράκου
Η  αποκάλυψη   του μέλους της  Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ Κώστα
Νικολάου ,ότι η κυβέρνηση κόβει με τρικ 2,5 συντάξεις ετησίως από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ   είναι  μείζων   πολιτικό  ζήτημα και οφείλουν  να απαντήσουν αμέσως    η κ. Αχτσιόγλου  και οι κ. Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος γιατί έκαναν αυτή την απάτη σε βάρος των συνταξιούχων του ΟΓΑ .
Είναι μεγάλη ύβρις να   κλέβει η κυβέρνηση   τους αγρότες  κάθε  μήνα από το 2018   μέχρι το 2030 από 105  έως 140 ευρώ το  μήνα  . Είναι προκλητικό  και εγκληματικό  να κλέβει από τους αγρότες που δουλεύουν «καθημερινή και σκόλη» 365 ημέρες το χρόνο και  να τους αφήνει στην απόλυτη εξαθλίωση. Γιατί είναι εξαθλίωση  να  παίρνουν οι αγρότες  μόνο 346 ευρώ το  μήνα σύνταξη  μέχρι το 2027  ενώ έπρεπε να παίρνουν ακόμη και με αυτόν τον άθλιο νόμο Κατρούγκαλου  468  έως 510  ευρώ το  μήνα. 

Αυτό γίνεται διότι όπως εξηγεί στο εμπεριστατωμένο  άρθρο-αποκάλυψη   ο Κώστας Νικολάου διότι:  « Οι αγρότες  παρά την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ και την εξίσωση τους  με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσον αφορά τις συντάξεις διατηρούν το καθεστώς του ΟΓΑ και μόνο μετά το 2030 θα ακολουθούν τον ΕΦΚΑ.!!!!»
 Είναι γνωστό ότι   από την 1.1.2017 ο ΟΓΑ εντάχθηκε  στον ΕΦΚΑ και εξισώθηκαν οι ασφαλισμένοι  του     πλήρως με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ. Το κράτος αποσύρθηκε  από την συμμετοχή του που ήταν (14%) σε ασφαλιστικές εισφορές και το ποσοστό αυτό εφεξής βαραίνει τους ασφαλισμένους αγρότες οι οποίοι  θα φτάσουν να πληρώνουν   ποσοστό (20%)   επί   των δηλωθέντων εισοδημάτων -  μάλιστα έχει μπει  και  κατώτατο όριο πλαφόν- επιπλέον πληρώνουν  6,95% για Υγειονομική Περίθαλψη και 0,25%για Αγροτική Εστία (ΛΑΕ) σύνολο 27,2%.  
Η αθλιότητα αυτή σε βάρος των  γεωργών των κτηνοτρόφων και των ψαράδων αποδεικνύει   ότι   η κυβέρνηση μοναδικό σκοπό έχει τη μείωση   όλων των συντάξεων ακόμη και των πιο μικρών όπως είναι οι συντάξεις των αγροτών  .  Όταν όμως κ.  Τσίπρα φτάνεις στο έσχατο σημείο   να μειώνεις με  απάτη  τη σύνταξη  του αγρότη ο  οποίος δουλεύει  τη γη για  να καρπίσει  και  ταΐζει  με την εργασία του όλη τη κοινωνία  τότε οι μόνοι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν δυστυχώς για τη πολιτική σου είναι αυτοί της πολιτικής αλητείας και του πολιτικού απατεώνα. Επομένως κ. της κυβέρνησης αν σας έχει μείνει  λίγη τσίπα επιβάλλεται    τώρα «που πιαστήκατε με τη γίδα στη πλάτη» να αποκαταστήσετε στοιχειωδώς την  υποχρέωση που έχετε  απέναντι στους αγρότες και να σταματήσετε  να   τους κλέβετε κάθε μήνα  από 105  έως 140 ευρώ  που δικαιούνται  ακόμη και με αυτόν τον άθλιο δικό σας νόμο .
Ο Θανάσης Πετράκος  είναι  υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε .και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

Μετάφραση