16.10.18

Όχι στην εκχώρηση της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε εταιρεία Καναδικών συμφερόντων,


Όχι στην εκχώρηση της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε εταιρεία Καναδικών συμφερόντων, δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η είδηση ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αποφάσισε να ξεπουλήσει ακόμη και την 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) στην Καλαμάτα, η οποία δεν έχει διαψευσθεί, είναι τρομακτικό σκάνδαλο και μέγιστη διαπλοκή.
Το ξεπούλημα της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας και η ανάθεση της σε κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει ακόμα και την εκπαίδευση των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας, είναι γεγονός πρωτοφανές και υπονομεύει άμεσα την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, που ελεύθερη χώρα, να έχει εκχωρεί τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις και την εκπαίδευση των πιλότων της σε εταιρεία και μάλιστα καναδικών συμφερόντων.
Η αποκρατικοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή υπηρεσιών, ισοδυναμεί με ακραίου τύπου «θατσερικό» πείραμα και δείχνει το πραγματικό περιεχόμενο των «λαγών», που κλείνουν συμφωνίες με τους ευρωατλαντικούς παράγοντες και ουσιαστικά, εκφράζουν την αδιαίρετη και ομοφωνούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι προφανώς πρέπει να αναβαθμιστεί η 120 ΠΕΑ και να γίνει σύγχρονη αεροπορική βάση εκπαίδευσης πιλότων. Είναι αδιανόητο όμως, αυτή η υποχρέωση του ελληνικού κράτους να εκχωρείται σε εταιρεία ξένων κρατικών συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την κυβερνητική απόφαση και καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό και τον «υπερπατριώτη» Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να ακυρώσουν την συμφωνία που έχουν κάνει με την «Canadian Commercial Corporation»».

Μετάφραση