19.10.18

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ  ΠΑΜΕ
            Το  ΠΑΜΕ  ξεπέρασε και τα «όρια» της συκοφαντίας  

Δεν συνηθίζω  να απαντώ στα συνήθη ψεύδη του  ΠΑΜΕ διότι και προσωπικά και παραταξιακά  μας  απασχολεί πως θα συμβάλουμε  στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και στην ανάταξη του ταξικού εργατικού  κινήματος και όχι οι μικροκομματικές και  μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες .Είμαι όμως υποχρεωμένος τώρα  να απαντήσω   διότι η τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ξεπερνά ακόμη και τα «όρια» της συκοφαντικής δυσφήμισης. 
Είναι αισχρή συκοφαντία η κατηγορία του ΠΑΜΕ   ότι στηρίξαμε την εργοδοσία του ξενοδοχείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ». Η αλήθεια είναι ότι  στο έκτακτο Δ.Σ. της 15ης Οκτωβρίου για το θέμα των απολυμένων του αναφερθέντος ξενοδοχείου, η παράταξή μας υποστήριξε να έρθουν   στο Ε.Κ. όλοι οι απολυμένοι, προκειμένου, αφ’ ενός να διαμορφωθεί πλήρης και σαφής εικόνα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσουμε την έγκρισή τους για να προβούμε στις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες για την στήριξη τους. Οφείλω  να  υπενθυμίσω δε, ότι η μόνη παράταξη που αντέδρασε άμεσα στην μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την κατασκευή του εν λόγω ξενοδοχείου και ζήτησε  έλεγχο από το ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) ήταν η παράταξη μας  και εγώ προσωπικά .  Δηλαδή αυτοί  που το ΠΑΜΕ συκοφαντεί ως «φίλους» των εργοδοτών.

Ψηφίσαμε λευκό  τόσο στην πρόταση του ΠΑΜΕ, όσο και στην πρόταση της ΔΑΚΕ, διότι όπως εξηγήσαμε εμείς επιμέναμε και επιμένουμε να έρθουν όλοι οι  ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι στο Ε.Κ. , ώστε να ετοιμαστεί και να οργανωθεί αποτελεσματικά  η αντίδρασή μας στις ενέργειες της εργοδοσίας και όχι για να στηρίξουμε την εργοδοσία όπως ψευδός και συκοφαντικέ λύει το ΠΑΜΕ . Τα δε λεγόμενα του ΠΑΜΕ για ερωτήσεις και δηλώσεις  μου   με τις οποίες αμφισβητούσα  τις θέσεις των απολυμένων  και το   δικαίωμα της  αποζημίωσης  τους , είναι άθλια ψεύδη και συκοφαντίες .Είναι μικρός τόπος η Καλαμάτα και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλώ τον καθένα μας αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων και του πολιτικού  μου χώρου της ΛΑ.Ε και τη δίκη μου και  της παράταξης μου  .
Τέλος, αναφορικά με το ότι «κρυφτήκαμε πίσω από τη ΓΣΕΕ για την απεργία που προτείνει το ΠΑΜΕ για τις 8/11», η αλήθεια είναι η εξής: Προσπερνώντας τη γνωστή, διασπαστική   στάση του ΠΑΜΕ, η παράταξή μας τόνισε ότι με δεδομένο ότι υπάρχουν 3 προτάσεις για απεργίες στις 1/11  στις 8/11 και στις 14/11 επιβάλλεται να σοβαρευτούμε όλοι  και να αφήσει  ο  καθένας τα παιδιάστικα παιχνίδια εντυπωσιασμού για το ποιος πρότεινε πρώτος   ημερομηνία. Τονίσαμε ότι είναι γελοίο να μαλώνουμε για την ημερομηνία της απεργίας. Αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα  οι εργαζόμενοι ιδιωτικού  και δημόσιου τομέα αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι  είναι να υπάρξει συνεννόηση για να γίνει επιτυχημένη απεργία. Θέλουμε είπαμε   κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Θέλουμε η απεργία και να προκηρυχτεί με την πιο  ευρεία συναίνεση αλλά και  να οργανωθεί σωστά ώστε να είναι επιτυχημένη  .
Κλείνοντας, ενημερώνω τη Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ ότι ο νόμος τιμωρεί τη συκοφαντία και σκοπεύω να κάνω χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός μου σε περίπτωση άλλης παρόμοιας συκοφαντίας, αφού όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Υ.Γ. Θέλω να πω στον επικεφαλή του ΠΑΜΕ ότι η μέχρι τώρα πορεία της παράταξής μου αλλά και η δική μου  χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και προσήλωση στα εργατικά ιδεώδη και όχι από ιδεολογικές και κομματικές «τούμπες» προς εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων.


Καλαμάτα, 19 Οκτωβρίου 2018

Κανέλης Γιώργος

Γενικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
Μέλος της παράταξης ΜΕΤ

Μετάφραση