21.12.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με δεδομένη την θετική συνεργασία και την κοινή δράση που έχουμε στο κίνημα αλλά και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας προξένησε αρνητική εντύπωση η ανακοίνωσή της. Οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταφεύγουν σε τυπικότητες που δεν αρμόζουν στις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια στους αγώνες. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις να μιλήσουμε για τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία είναι τα εξής:

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας ΛΑ.Ε. Βασίλης Τσουλάκος μαζί με το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Θανάση Πετράκο, συναντήθηκαν στις αρχές Οκτώβρη με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Γιώργο Τζαμουράνη. Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. κατέθεσε πρόταση για γενικευμένη συνεργασία ΛΑ.Ε. – ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου. Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. ζήτησε αυτή η πρόταση να συζητηθεί στα όργανα και στις συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να δοθεί απάντηση αν δέχονται να υπάρξει συνάντηση για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Απάντηση δεν μας δόθηκε παρότι κατ’ επανάληψη ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Φυσικά είναι δικαίωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του οποιουδήποτε κόμματος να αρνηθεί μια πρόταση συνεργασίας. Δεν είναι όμως σωστό να βγαίνουν  ανακοινώσεις με ανακρίβειες.  
Εμείς παρ όλα αυτά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης  επειδή τα προβλήματα απαιτούν συνεργασία και ο κόσμος της αριστεράς θέλει τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων αν η πρόταση μας δεν είχε κατανοηθεί την    καταθέτουμε και πάλι  δημόσια  για να υπάρξει συνάντηση με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Καλαμάτα, 21 Δεκεμβρίου 2018
Ν. Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε.

Μετάφραση