22.3.19

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Μετά την παρουσίαση των πρώτων έξι (6) υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Αργολίδας, έχω την τιμή να παρουσιάσω σήμερα τρείς νέες υποψήφιες της Αργολίδας.
1.Την  Ευσταθία (Έφη) Κυριάκου : Γεννήθηκε  στην Αγ. Τριάδα Αργολίδας και κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι συνταξιούχος ΟΤΕ και μητέρα τριών παιδιών. Με σημαντική συνδικαλιστική παρουσία και δράση στον ΟΤΕ  και  παρούσα συνεχώς  στα κινήματα και στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Συμμετέχει ενεργά στην    Κίνηση  κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας
2. Την Ευγενία Τζώρτζη :.Είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ με έντονη  συνδικαλιστική και πολιτική δράση στην Αριστερά. Συμμετέχει ενεργά στην    Κίνηση  κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας. Ειναι  μητέρα μιας κόρης. Είναι κάτοικος Ναυπλίου.
3.Την Γεωργία (Γιούλη) Μανωλοπούλου : Είναι ιδιωτική υπάλληλος ,μητέρα δύο παιδιών ,γεννήθηκε και κατοικεί στο Ανυφί . Δραστηριοποιείται έντονα    σε πολιτιστικούς και  αγροτικούς φορείς .
Παρών είναι σήμερα  και ο Δημήτρης Αθανασάκος που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη φορά  αλλά τότε ήταν στην εργασία του .  Ο Δημήτρης Αθανασάκος  είναι ιδιωτικός υπάλληλος με Συνδικαλιστική δράση.  Συμμετέχει ενεργά στην  Κίνηση  κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας και στο   Αντιφασιστικό /Αντιρατσιστικό  Μέτωπο  Αργολίδας. Ζει  και εργάζεται στο Άργος.

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΕΑ

Κυρίες και κύριοι,
Την περίοδο που μεσολάβησε μετά την παρουσίαση των πρώτων έξι υποψηφίων συνέβησαν σημαντικά γεγονότα που αφορούν και την Αργολίδα.
Στις 13  Μαρτίου  2019 ο υπουργός Εσωτερικών  έστειλε  προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες επείγουσα εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους  με θέμα «Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020- 2023 του υποτομέα των ΟΤΑ»  :  Το  μνημονιακό  μεσοπρόθεσμο 2020-2023 προβλέπει ότι και ο  αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός του 2019, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ενώ με βάση το Ν. 3852/2010 πρέπει να αποδίδει  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 121 εκ. ευρώ το χρόνο  παρακρατά τα  63 εκ ευρώ το χρόνο και δίνει  μόνο  58 εκ ευρώ. Συνολικά δηλαδή στην 5ετια 2019-2023 παρακρατά παρανόμως 315  εκ ευρώ. Οι πολιτικοί  μας αντίπαλοι και κυρίως οι κ. Δέδες, Νίκας  Τατούλης και Μπουντρούκας δεν λένε κουβέντα για το μείζον αυτό ζήτημα της παράνομης περικοπής των θεσμοθετημένων πόρων.
 Εμείς δεσμευόμαστε  να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεωλύσια.
Την ίδια βέβαια στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει επείγον έγγραφο  και τονίζει ότι θα συνεχίζει να παρακρατά  παρανόμως το 52% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες και τους Δήμους χρηματοδότησε δια του κ. Σπίρτζη και του κ. Δέδε καθότι είναι και Γ. Γ. του υπουργείου υποδομών  το Μορέα με 5,5 εκ ευρώ . για την εξάμηνη περίοδο 01.09.2018 έως 28.02.2019  λόγω χαμηλότερων διελεύσεων, σε σύγκριση με τις παραδοχές της σύμβασης παραχώρησης. Είχε προηγηθεί και τον Οκτώβρη του 2018 επιδότηση  ύψους 12,377 εκατ. για την εξάμηνη περίοδο 03.03.2018 έως 02.09.2018. Συνεπώς όπως βλέπουμε  «Λεφτά υπάρχουν» αλλά μόνο για το Μορέα και όλους όσους έχουν συμβάσεις ΣΔΙΤ με το Δημόσιο. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν πχ για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί η οι πορτοκαλοπαραγωγοί για την απώλεια του εισοδήματος τους για την οποία βασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, ούτε φυσικά αποζημιώνεται ο μικροεπιχειρηματίας για τη μείωση του τζίρου του . Όμως  η λογική των συμβάσεων ΣΔΙΤ με τα οποία συμφωνούν  οι κ. Δέδες, Νίκας  Τατούλης και Μπουντρούκας  είναι  μηδέν επιχειρηματικό ρίσκο για τον μεγαλοεπιχειρηματία .Όταν έχει υπερκέρδη όπως στην Αττική οδό δεν επιστρέφει τίποτα στο κράτος ,όταν έχει όμως χαμηλότερα έσοδα από τα προσδοκώμενα τότε ο φορολογούμενος πολίτης τον επιδοτεί. Να γιατί πρώτα απ όλα εμείς διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ  . Πρώτα απ όλα διότι τα ΣΔΙΤ   είναι η μέθοδος  όλων των νεοφιλελεύθερων για να    εκχωρούν  τα Δημόσια αγαθά   τη Δημόσια περιουσία το Δημόσιο  πλούτο   και τις Δημόσιες υποδομές στα ιδιωτικά συμφέροντα.  
Στην περίπτωση όμως του ΣΔΙΤ Ναυπλίου για τη μαρίνα διαφωνούμε και για άλλους λόγους. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  είναι αντίθετη με το ΣΔΙΤ της Μαρίνας του Ναυπλίου διότι δίνει προίκα στον Ιδιώτη την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης 3όροφων κτιρίων συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. 
Τα τερατώδη αυτά κτίρια δεν θα αλλοιώσουν  μόνο την εικόνα και την φυσιογνωμία του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου , αλλά ολόκληρης της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου . Μιας πόλης μνημείο της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Η εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση αυτού του επιπέδου θα δημιουργήσει αυτόματα δύο ταχύτητες στην πόλη μας. Η πρώτη θα είναι για τον "επενδυτή" ο οποίος θα έχει κατ' αποκλειστικότητα μια περιοχή "φιλέτο" και η δεύτερη για όλους τους υπόλοιπους . Είναι προφανές, ότι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις εστίασης και οι συναφείς με τον τουρισμό  θα ζημιωθούν , αφού η  μείωση  του δημόσιου χώρου στάθμευσης αλλά κυρίως η δημιουργία γιγαντιαίων τουριστικών επιχειρήσεων θα τις επηρεάσει αρνητικά αλλά και συνολικά η λειτουργία της πόλης θα επιβαρυνθεί.
Η παράταξη μας δηλώνει  αντίθετη  στην σκανδαλώδη αυτή σύμβαση γιατί δεν  σέβεται  την Ιστορία του Ναυπλίου ,δεν  συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας και είναι ενάντια στα συμφέροντα και των  πολιτών και των επισκεπτών και των επιχειρηματιών του Ναυπλίου.  Γι ' αυτό καλεί τους συμπολίτες μας να εναντιωθούν στην υλοποίησή της.
Το δεύτερο σοβαρό γεγονός για την Αργολίδα είναι η απόφαση του κ. Τατούλη  να δαπανήσει ένα αστρονομικό ποσό, που ξεπερνά το 1.500.000 Ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για μία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κατασκευή, του λεγομένου  «Κτηρίου Παροχής Συσσιτίων», στην περιοχή Ευαγγελίστριας του Ναυπλίου για να καλύψει τις υποτιθέμενες «ανάγκες» μίας «κοινωνικής δομής». Τονίζουμε  ότι   το συγκεκριμένο κτήριο είναι ένα ακόμη παράδειγμα κραυγαλέας κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Επιπλέον  σχεδιάζεται  η κατασκευή του   θηριώδους σε διαστάσεις κτίσματος, κυριολεκτικά ΠΑΝΩ σε  αρχαία ταφικά μυκηναϊκά μνημεία, καταμεσής  ενός από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Αργολίδος, του μυκηναϊκού νεκροταφείου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, σε περιοχή που έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και παράλληλα έχει χαρακτηρισθεί από το 1971 ιστορικός τόπος και περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα η προγραμματιζόμενη κατασκευή του παραπάνω κτηρίου, να  συνιστά τουλάχιστον απρέπεια και ανοσιούργημα σε βάρος  της ιστορίας του τόπου μας και   του φυσικού περιβάλλοντος. Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι με την παροχή βοήθειας στους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας από την συγκεκριμένη δομή, αφού ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει αναλάβει , τόσα χρόνια, τις ευθύνες του απέναντι τους. Αντίθετα μάλιστα υπερθεματίζουμε ότι είναι υποχρέωση και της Πολιτείας και της Περιφέρειας και του Δήμου να προσφέρουν φαγητό στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας. Διαφωνούμε όμως με την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος αφού υπάρχει  κατάλληλος χώρος για   την παροχή συσσιτίων, όπως έχουμε τεκμηριωμένα προτείνει  το κτήριο του Γηροκομείου Ναυπλίου το οποίο με λίγα χρήματα μπορεί να  βελτιωθεί και να γίνει καταλληλότατο. Η πρόταση μας αυτή  αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική με μηδενικό κυριολεκτικά "κτιριακό" κόστος, και μάλιστα υπό την ευθύνη και την εποπτεία των Υπηρεσιών του Δήμου.
Το τρίτο σοβαρό γεγονός είναι ότι   τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο aftodioikisi.gr έδειξαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου,   είναι στην 7η θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, σε ότι έχει να κάνει με την απορρόφηση του  ΕΣΠΑ στις 31/12/2018.Δηλαδη  είναι κάτω απ’ τη βάση Συγκεκριμένα η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι μόλις 23,8% πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν την ολοκλήρωσή του.
Πολίτες της Αργολίδας
 Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός από τις κυβερνήσεις  φέρνει τεράστιες ευθύνες  η  παράταξη του κ.  Τατούλη , η οποία για  δύο συνεχόμενες τετραετίες διαχειρίστηκε τα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας με τρόπο αναποτελεσματικό και αδιαφανή. Ταιριάζει, άραγε,   στην Πελοπόννησο    να είναι ο ουραγός   των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών Περιφερειών   στον Τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην  απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ;  Μας αξίζει να   έχουμε  τεράστιες ελλείψεις σε βασικές υποδομές,  οι οποίες οδηγούν σε στασιμότητα και υπανάπτυξη; Νιώθουμε περήφανοι για τις χωματερές και τη Μαραθόλακκα;  Είναι αυτή η Πελοπόννησος  που θέλουμε;  Ταιριάζει στον  τόπο μας με τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες , τη  σπάνια φυσική ομορφιά, τις  πλουτοπαραγωγικές πηγές, την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους αυτή η μιζέρια  και το πισωγύρισμα;  Θέλουμε περιφερειακές αρχές  σαν και τη σημερινή;
Εμείς οι υποψήφιοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”  απαντούμε  κατηγορηματικά ΟΧΙ. Μας γνωρίζετε  από τη  διαρκή παρουσία μας  στη δημόσια ζωή και  στα προβλήματα της Πελοποννήσου,  για τη  συνέπεια, τη σταθερότητα, τις τεκμηριωμένες θέσεις και την αγωνιστική στάση μας.  Γι αυτό  λέμε
ΨΗΦΙΣΤΕ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


Μετάφραση