29.4.19

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πολίτες της Αργολίδας
Στις 26  Μαΐου θα ψηφίσετε   για το νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου   και το  νέο Περιφερειακό  Συμβούλιο . Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός από τις κυβερνήσεις  φέρνει τεράστιες ευθύνες  η  παράταξη του κ.  Τατούλη , η οποία για  δύο συνεχόμενες τετραετίες είχε τη Διοίκηση της Περιφέρειας. 
Εμάς τους υποψηφίους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  μας γνωρίζετε  από τη  διαρκή παρουσία μας  στη δημόσια ζωή και  στα προβλήματα του νομού  μας και  της Πελοποννήσου γενικότερα. Αναγνωρίζετε σε εμάς  τη  συνέπεια, τη σταθερότητα, τις τεκμηριωμένες θέσεις και την αγωνιστική μας στάση. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Ήρθε ή ώρα να μας στηρίξετε  με την ψήφο σας και να μας δώσετε δύναμη για να γίνουμε η φωνή σας .

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης και οι παρατάξεις τους εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους τις ίδιες  αντιλήψεις, με μικρές παραλλαγές ,για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας. Υποστηρίζουν  πολιτικές   που παραδίδουν  τη περιοχή στους «εργολάβους» ,που «μυρίζονται» χρυσάφι στους λιγνίτες, στα σκουπίδια, στον ήλιο, στον αέρα και στα δημόσια έργα. Θέλουν τουριστική “ανάπτυξη” με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις  . Αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών. Υποκλίνονται στην Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ και στην ίδρυση της γερμανικής τράπεζας.  Θέλουν ΣΔΙΤ παντού.
    Εμείς δεσμευόμαστε:
·         Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.
·         Να είμαστε η φωνή των κινημάτων, των συλλογικοτήτων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
·         Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους,  της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων , των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.
·         Να προσπαθήσουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες να ανατρέψουμε τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό ( ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες).
·         Να παλέψουμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
·         Να σταθούμε  εμπόδιο στην εκποίηση  και  στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και  υπηρεσιών. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας , Μαρίνα Ναυπλίου  κ.λπ.).
·         Να  σχεδιάσουμε μαζί με τους πολίτες και τα συλλογικά  τους όργανα     με διαφάνεια ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης , με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα  και με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
·         Να βαθύνουμε και να πλατύνουμε τη δημοκρατία  με  τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα.
·        Να αγωνιστούμε να  μειωθεί  το  κόστος παραγωγής και να   ενισχυθεί το εισόδημα   των αγροτών  ώστε να  αναπτυχτεί   η πρωτογενής παραγωγή .
·        Προτείνουμε για τη μείωση του  κόστους παραγωγής   τη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στο αρδευτικό του Ανάβαλου και τη μείωση του τιμολογίου στις ιδιωτικές γεωτρήσεις.
·        Να συμβάλουμε ώστε να αναμορφωθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου  και το Πρόγραμμα σπουδών του ώστε να συνδεθεί  με τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου  μας .(Αγροτική ανάπτυξη, ορεινή οικονομία Ταϋγέτου και Μαινάλου, αναγέννηση εδαφών Μεγαλόπολης, πολιτισμός, ίδρυση τεχνολογικού πάρκου   κ.λ.π.) 

Το ερώτημα για τις περιφερειακές εκλογές  είναι:  

Με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον τόπο μας

 




Πολίτες της Αργολίδας
Ζητάμε  ισχυρή λαϊκή εντολή.
Για μια Πελοπόννησο της Δημοκρατίας ,της διαφάνειας ,της ανθρωπιάς , της αλληλεγγύης και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  του λαού.
Για μια Πελοπόννησο της Βιώσιμης Ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και όχι τα κέρδη των μεγάλο-εταιρειών    

 





Ας ανοίξουμε  μαζί έναν άλλο δρόμο για το μέλλον του τόπου.
Δεν ταιριάζει στον τόπο μας με τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, τη σπάνια φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό   και την ιστορία μας η υπανάπτυξη, δεν αρμόζει στους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους μας η φτώχια, η ηττοπάθεια και η μιζέρια .

Ας γυρίσουμε σελίδα.
Ψηφίστε
  Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου
 με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Θανάση Πετράκο

ΤΟ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
1.      Αθανασάκος Δημήτρης : Ιδιωτικός Υπάλληλος. Κατοικεί στο Άργος. Συνδικαλιστής, μέλος  της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας  και   του  Αντιφασιστικού/Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας.
2.      Βασιλείου Δημήτρης:  Οικονομολόγος. Ζει στο Ναύπλιο  και εργάζεται ως  ξενοδοχοϋπάλληλος στο Τολό Αργολίδας. Συμμετέχει στα κινήματα.
3.      Γεωργιοπούλου Ηλιάνα :Αγρότισσα , κάτοικος Επιδαύρου.
4.      Δρούγκας Δημοσθένης : Οδοντίατρος. Κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι  δημοτικός   σύμβουλος Ναυπλίου και μέλος  της   Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών,.
5.      Κοκκινόπουλος Παντελής: Γιατρός γυναικολόγος. Είναι  δημοτικός  σύμβουλος Ναυπλίου - επικεφαλής δημοτικής   παράταξης ΑΥ.Ρ.Α  και  Αντιπρόεδρος  του  Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.
6.      Κυριάκου Ευσταθία (Έφη)  : Συνταξιούχος ΟΤΕ. Γεννήθηκε  στην Αγ. Τριάδα Αργολίδας και κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι  μητέρα τριών παιδιών. Με σημαντική συνδικαλιστική δράση στον ΟΤΕ  και  παρούσα στα κινήματα και στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Συμμετέχει στην    Κίνηση  κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας
7.      Μανωλοπούλου Γεωργία (Γιούλη):  Ιδιωτική υπάλληλος . Γεννήθηκε και κατοικεί στο Ανυφί. Είναι μητέρα δύο παιδιών . Δραστηριοποιείται έντονα    σε πολιτιστικούς και  αγροτικούς φορείς .
8.      Μαρινάκος Στέλιος :  Καθηγητής φιλόλογος. Ζει  στο Κυβέρι και εργάζεται σε φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  στο Άργος . Έχει διατελέσει Δημοτικός   Σύμβουλος και πρόεδρος  Δημοτικού   Συμβουλίου Λέρνας . Συμμετέχει σε όλα τα κινήματα.  
9.      Μιχαλόπουλος Γιάννης: Αρχιτέκτονας  Μηχανικός . Κατοικεί στο Ναύπλιο. Μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών και του Αντιφασιστικού/Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας.
10. Πέτρου Πέτρος  Φυσιοθεραπευτής. . Είναι κάτοικος  Φούρνων Ερμιονίδας   και πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Φούρνων Ερμιονίδας.
11. Τζώρτζη Ευγενία:  Συνταξιούχος της ΔΕΗ. Κατοικεί στο Ναύπλιο. Με συνδικαλιστική και πολιτική δράση στην Αριστερά. Συμμετέχει στην Κίνηση  κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας.





Μετάφραση