2.7.19

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


ΟΜΙΛΙΑ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
 ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕ  ΛΑ.Ε.
Λίγες  ημέρες πριν την 7η Ιούλη η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών  , με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά. 
Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της.
 Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός πρέπει  και μπορεί με τη ψήφο του στη Λαϊκή Ενότητα να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.
Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060.

Tο δίλημμα για τον ελληνικό λαό, δεν θα πρέπει να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, καθώς και οι δυο επί της ουσίας συμφωνούν  ότι   δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική εκτός μνημονίων και εκτός νεοφιλελεύθερων πολιτικών  .Γι αυτό  ο λαός πρέπει να αποφασίσει, ή θα είναι με αυτούς που ψήφισαν  και εφάρμοσαν τα μνημόνια αλλά   και έχουν  δεσμευτεί για την συνέχιση των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέχρι το 2060  ή θα είναι με τη Λαϊκή  Ενότητα που όχι μόνο δεν τα ψήφισε αλλά έχει και ένα μεταβατικό  πρόγραμμα διεξόδου από τη θηλιά των μνημονιακών και  νεοφιλελεύθερων πολιτικών .
 Στις 21-8-2018 προφανώς δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, ούτε ακυρώθηκαν  οι 700 και πλέον εφαρμοστικοί  μνημονιακοί  νόμοι, αλλά εισήλθαμε σε μια νέα περίοδο υλοποίησης και  άλλων   μνημονιακών μέτρων και εμβάθυνσης των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Η οικονομική πολιτική είναι  προαποφασισμένη  . Η εποπτεία συνεχίζεται, οι δανειστές θα μας ελέγχουν μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των δανείων, μέχρι το 2060 δηλαδή.
 Η αληθινή έξοδος από τα Μνημόνια σημαίνει κατάργηση των 714 μνημονιακών νόμων ,εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής εξόδου από την κρίση, παραγωγικής ανόρθωσης, δραστικής μείωσης της ανεργίας, ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των μισθωτών, συνταξιούχων, λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας. Προϋποθέτει ανατροπή της Λιτότητας και της Επιτροπείας και βαθιά διαγραφή του Χρέους. Είναι η μόνη επιλογή που ανοίγει ελπιδοφόρους ορίζοντες. Γι’ αυτήν τη λύση αγωνίζεται με συνέπεια η «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑΕ), στηρίζοντας τις αγωνιστικές του αντιστάσεις.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από  κοινού  με την Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει:
Σε  πλεονάσματα 3,5% για μία πενταετία (μέχρι το 2022) και 2,2% κατ’ έτος μέχρι το 2060, κάτι πρωτοφανές και ασύλληπτο στην οικονομική ιστορία των κρατών.
-οι πλειστηριασμοί θα υπερβούν τις 130.000 ως το τέλος του 2021
-τα «κόκκινα» δάνεια, μέχρι το τέλος του 2019, θα πρέπει να μειωθούν στο 35% από 48% (από 92 δις στα 64,6 δις ευρώ σε έναν χρόνο),
-Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ  και  του δημόσιου πλούτου, προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2019 . Στη συνέχεια μετά το 2022  ,  θα ξεπουληθεί και  ότι είναι στο Υπερταμείο  όπως αποκαλύφτηκε από την απάντηση του κ.Μοσκοβισί  στον πρώην ευρωβουλευτή νυν επικεφαλής της ΛΑ.Ε . Νίκο Χουντή. Ήδη ετοιμάζουν το έδαφος για ξεπούλημα και υδροηλεκτρικών εργοστασίων.
Το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν κουρεύτηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αυξάνεται συνέχεια (το 2018 αυξήθηκε κατά 30 δις και έφτασε  στα 358 δις) .Μαζί με ιδιωτικό χρέος προς τράπεζες, ξένα funds, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ξεπερνούν το 322% του ΑΕΠ.
Ενώ ο λαός πλήρωσε 336 δις στα 9 χρόνια των μνημονίων  σε χρεολύσια και δόσεις  χρέους.  ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.  έχουν αποδεχθεί και αναγνωρίζουν να αποπληρωθεί  το σύνολο του δημοσίου χρέους και ότι  δεν πρέπει  να διαγραφεί ούτε ένα ευρώ του χρέους παρότι  οι κ. Ντάϊσεμπλουμ  και Μοσκοβισί παραδέχτηκαν απαντώντας  το Δεκέμβρη του 2017   στον επικεφαλή της ΛΑΕ  Νίκο Χουντή  ότι το 90% των δανείων του 1ου  και 2ου  μνημονίου φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες  .!!!. Αυτή η συνυπογραφή  του 3ου μνημονίου  είναι μέγα πολιτικό έγκλημα.
Ο ΟΟΣΑ, παραδέχτηκε  ότι,  , η Ελλάδα είναι παγκόσμια  πρωταθλήτρια στους φόρους και  μάλιστα η φορολογία έγινε ακόμη  πιο ταξική σε βάρος του  λαού αφού αυξήθηκε η φορολογία των φτωχών   δηλαδή οι έμμεσοι φόροι.  Είναι αποκαλυπτικό  ότι τα 7 από τα 10 ευρώ της φορολογίας το 2017 προέρχονται από τους έμμεσους φόρους από 6  από τα 10 ήταν το 2016   . Το 35% των εργαζομένων ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Λόγω της επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων έχουν τετραπλασιασθεί στις 250.000 οι εργαζόμενοι των 250 ευρώ και τριπλασιάστηκαν στις 570.000 οι εργαζόμενοι των 500-600 ευρώ. Η συνολική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών υπερέβη το 30% τα 8 τελευταία χρόνια
Οι νέοι και οι νέες οδηγήθηκαν σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία ή σε κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα ή στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας,.
Το  πρόγραμμα Ν.Δ. είναι  εγγύηση για τη συνέχιση και βάθεμα της κρίσης
Οι  βασικοί  του άξονες είναι επιθετικός νεοφιλελευθερισμός, άρση προστατευτικών ρυθμίσεων και αποχαλίνωση των «επενδυτών», αυταρχισμός. Εξυπηρετεί  τα επιχειρηματικά συμφέροντα, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον απορρύθμισης, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν: μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια, και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον (δηλαδή άρση κάθε προστατευτικού φραγμού για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους), συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Από την άλλη πλευρά, δεν βρίσκει κανείς στο  πρόγραμμα της ΝΔ ούτε λέξη για τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία  του  λαού  που έχει τσακιστεί από την κρίση.
Σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό, η μείωση των εισφορών δεν συνοδεύεται από καμία αναφορά στις συντάξεις, το ύψος τους, τον τρόπο υπολογισμού τους. Άλλωστε, οι προθέσεις της Ν.Δ. σε αυτό το πεδίο είναι γνωστές και συνίστανται στην θέσπιση ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ.
Ακόμα, εξαγγέλλεται οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή διατήρηση της ίσης επιβάρυνσης στους υπερχρεωμένους μικροϊδιοκτήτες πρώτων κατοικιών, με όσους διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία.
Οι προτάσεις για την «ασφάλεια»  περιλαμβάνουν την αντιστροφή κάθε δημοκρατικής κατάκτησης των τελευταίων χρόνων: επαναφορά ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση ΔΙΑΣ, ενίσχυση της διαρκούς αστυνόμευσης, επαναφορά των φυλακών τύπου Γ και  κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου.
Όσα αναφέρονται σχετικά με την τόνωση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τους στόχους αύξησης επενδύσεων κατά 65 δις ευρώ, προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα αποτελούν έκθεση ανεφάρμοστων ιδεών. Τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων συνεχίζεται η αποεπένδυση, αφού τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν επανεπενδύονται, αλλά αποθησαυρίζονται ή δαπανώνται στην κατανάλωση αγαθών πολυτελείας.
Έτσι, αυτό που μένει είναι οι σκανδαλώδεις διευκολύνσεις στο ιδιωτικό κεφάλαιο (που φυσικά θα πληρώνονται από τους εργαζόμενους και τους φτωχούς), η καταστολή και η παράδοση του περιβάλλοντος στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Απέναντι στην καταιγίδα των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων, την καταστολή και τη σκληρή λιτότητα, η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των αγώνων. Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) είναι η μόνη δύναμη της αριστεράς που έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινημάτων, αλλά και έχει κατεύθυνση συγκρότησης αντιστάσεων και λύσης των προβλημάτων του λαού εδώ και τώρα. Έτσι, η ενίσχυσή της αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αναγκαία αντιπολίτευση και τους αγώνες της επόμενης μέρας. Αλλά έχει  και ένα πρωτοπόρο  μεταβατικό  πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και  μετασχηματισμού.   

Προτεραιότητά μας είναι ο παραγωγικός μετασχηματισμός, η ανασύνταξη και ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας.
Το δικό μας όραμα είναι μία, πολύ διαφορετική από τη σημερινή, κοινωνία και οικονομία, που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και στη δημοκρατία. Ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας θα εδράζεται στην κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων υλικών και ανθρώπινων πόρων, σε νέα καταναλωτικά πρότυπα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και στο άνοιγμα μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής. Αύξηση των δημοσίων δαπανών, ώστε να αποτελέσουν την βάση για την αναδιανομή υπέρ των εργαζόμενων τάξεων αλλά και για μία άλλη αναπτυξιακή πολιτική. Τόνωση της λαϊκής κατανάλωσης μέσα από την ανατροπή της λιτότητας. Ενεργητική παρέμβαση του κράτους στην ενίσχυση της απασχόλησης με εκτεταμένες προσλήψεις σε τομείς, που σχετίζονται με τις δημόσιες υποδομές και τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία, κοινωνική φροντίδα).
 Σημαντικά επαυξημένο και παραγωγικά επανασχεδιασμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με βασικά εργαλεία τον δημόσιο και κοινωνικό τομέα και τις εθνικοποιημένες επιχειρήσεις, που θα συμβάλλει:
α) στην ενίσχυση κλάδων και τομέων, αναγκαίων για μία άλλη πολιτική σε όφελος των λαϊκών τάξεων
β) Στη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς και αναβάθμισης της πρωτογενούς παραγωγής.
γ) Στη στήριξη των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων, στο βαθμό που συμβάλλουν στην παραγωγική και τεχνολογική αναβάθμιση και μετασχηματισμό της χώρας, την αύξηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.
Αγροτική πολιτική που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα της γεωργίας-κτηνοτροφίας-αλιείας, για την κάλυψη των λαϊκών διατροφικών αναγκών, με ασφαλή, ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα, και για την δημιουργία ενός ισορροπημένου εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων.
Απαλλαγή από τους περιορισμούς στην παραγωγή που επιβάλλει η ΚΑΠ. Αξιοποίηση εθνικών επιδοτήσεων. Στήριξη ανασυγκροτημένων αγροτικών συνεταιρισμών, με εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Προώθηση καλλιεργειών ισχυρής προστιθέμενης αξίας με έμφαση στην τυποποίηση προϊόντων, βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων, εισαγωγή νέων ποικιλιών και αναβίωση παλιότερων, στήριξη της βιολογικής γεωργίας.
Μείωση του κόστους παραγωγής. Μειωμένο ΦΠΑ και επομένως μειωμένες τιμές πετρελαίου κίνησης, ηλεκτρικού ρεύματος, καλλιεργητικών εφοδίων, μηχανημάτων και φαρμάκων. Χαμηλότοκη χρηματοδότηση από Δημόσια Αγροτική Τράπεζα, που θα επανασυσταθεί. Κλαδικές πολιτικές και εθνική πολιτική για τα βασικά αγροτικά προϊόντα, καθετοποίηση της παραγωγής, μείωση της ψαλίδας των τιμών από το χωράφι στον καταναλωτή, ανάπτυξη της έρευνας και της σποροπαραγωγής, απαγόρευση καλλιέργειας και εμπορίας μεταλλαγμένων. Αξιοποίηση κινημάτων χωρίς μεσάζοντες για την άμεση πρόσβαση των παραγωγών στους καταναλωτές.
Εκπαίδευση - κατάρτιση αγροτών στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Στήριξη νέων αγροτών με φορολογικά, επενδυτικά, εκπαιδευτικά μέτρα.
Πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική, που να στηρίζεται σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Εθνικός ενεργειακός και χωροταξικός σχεδιασμός με βάση τις σημερινές και μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες, που να αξιοποιεί και τους εγχώριους φυσικούς πόρους, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
Σχεδιασμένη ανάπτυξη των μεταφορών, ιδιαίτερα των μέσων σταθερής τροχιάς, των δημοσίων έργων και κοινωνικών υποδομών.
Για όλους αυτούς τους λόγους  και  για πολλούς ακόμη  στις 7 Ιούλη καλούμε τους πολίτες    να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου» .
Τα  ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας  αποτελούνται  από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.
Η  ΛΑ.Ε.  αποτελεί  πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη με ενιαομετωπική λογική, συνέπεια,  ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη.
Η ΛΑ.Ε. έφερε στο δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ηγετικών στελεχών που να είναι μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις και να σωρεύουν στην πλάτη τους τη μια δικογραφία μετά την άλλη.
Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις- αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.
Η ΛΑΕ συμμετείχε σταθερά στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές.
Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.
Η ΛΑΕ προσπάθησε και προσπαθεί με επιμονή για την ενότητα και τη συνεργασίας της αριστεράς και όλων των δημοκρατικών αντινεοφιλελεύθερων αντιμνημονιακών δυνάμεων και σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο και στο κίνημα και τους αγώνες του λαού και μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος.
 Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.
Αγωνίζεται για την αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος
Η Λαϊκή  Ενότητα    αγωνίζεται ενάντια  στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας ,για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον άμεσο τερματισμό των πλειστηριασμών για τα σπίτια, τις μικρομεσαίες περιουσίες και τα επαγγελματικά ακίνητα, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής προοδευτικής πορείας της χώρας μας.
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών, η σεισάχθεια στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών χρεών και η αναζωογόνηση μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής αποτελούν κεντρικούς άξονες για την ανακούφιση των πολιτών, την αναζωογόνηση της οικοδομής και ευρύτερα της ανάπτυξης της χώρας μας.
Είμαστε ενάντια σε αυτού του είδους την πολιτική που βαθαίνει την εξάρτηση.
 Η ΛΑΕ  αγωνίζεται    για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη   με  κοινωνική δικαιοσύνη 
Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας.
Όσοι πολίτες έχουν απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη.
Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ).
Έχουν επιλογή.
Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.)
Γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση:
Για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή.
Για ενωτικό μέτωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όλων των αντινεοφιλελεύθερων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Για να δώσουν οι πολίτες δύναμη στη φωνή τους και στους αγώνες τους
Γιατί η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόδωσε το λαό.
Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι η πραγματική αντιπολίτευση στις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας θα δώσει δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του τόπου μας.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής.
Καλούμε τον λαό να αλλάξει με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου και να φέρει τα κάτω, πάνω. Να ψηφίσει  και  να στηρίξει την Λαϊκή Ενότητα.
Ο  Θανάσης Πετράκος είναι υποψήφιος βουλευτής της ΛΑ.Ε. στην Αχαΐα

Μετάφραση