4.7.19

Προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα


Προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα
Μαζική και μαχητική ήταν η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα, στο Θεατράκι της Μαρίνας της πόλης.
Η συγκέντρωση καλύφθηκε από τη Δημόσια τηλεόραση
Μήνυμα αντίστασης, στον διπολισμό που προωθείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτέλεσε η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Πάτρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αγωνιστές από το χώρο των Κινημάτων της πόλης έδωσαν το παρών και γέμισαν με ελπίδα αυτή τη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας.
Την συγκέντρωση άνοιξε με ένα μικρό αγωνιστικό χαιρετισμό ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής της ΛΑΕ στην Αχαΐα, Γιώργος Σουβαλιώτης, ενώ ακολούθησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Αργυρώ Μπεκατώρου, που συστρατεύεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, η οποία εστίασε στους αγώνες του Κινήματος και της ΛΑΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, αγώνες που πρωτοστάτησε από τη θέση του ευρωβουλευτή ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, Νίκος Χουντής. Ακολούθησε χαιρετισμός του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας, Θανάση Πετράκου, οποίος παρατίθεται στο τέλος.

Ο επικεφαλής της εκλογικής Επιτροπής, Νίκος Χουντής χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας ότι η Πάτρα είναι μία πόλη σύμβολο για την αριστερά, όπου έχουν δοθεί πολλοί λαϊκοί αγώνες. Για τις επικείμενες κάλπες έδωσε βαρύτητα στη σημασία να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι είτε η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Νέα Δημοκρατία το μνημονιακό πλαίσιο, το οποία αμφότεροι έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν, καθιστά βέβαιο ότι οι βασικές πολιτικές που πρόκειται να εφαρμόσουν ελάχιστες διαφορές θα έχουν μεταξύ τους.
Ο Νίκος Χουντής μίλησε για τους επικείμενους 79.000 πλειστηριασμούς που θα υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, την συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων, και την εμμονή στη πολιτική των υπέρογκων πλεονασμάτων που καθηλώνουν μισθούς και συντάξεις και περιορίζουν, ακόμα περισσότερο, το κοινωνικό κράτος. Με την αναμενόμενη, κτά τους δημοσκόπους, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε κατά την τετραετία 2015-2019 σκληρές, νεοφιλελεύθερες, δεξιές πολιτικές, ούτε δυνάμεις με πολιτικές τύπου «ΣΥΡΙΖΑ» που υπόσχονται φιλολαϊκές πολιτικές εντός του πλαισίου του ευρώ.
Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους κάλεσε να μεταδοθεί το μήνυμα μέχρι την Κυριακή, ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη αριστερή, αντινεοφιλελεύθερη, αντιμνημονιακή, δημοκρατική δύναμη που πρέπει να στηριχθεί, διαθέτοντας πραγματική εναλλακτική πρόταση για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, σεισάχθεια για το ιδιωτικό χρέος, άρνηση πληρωμής του παράνομου δημοσίου χρέους. Και είναι πραγματική εναλλακτική γιατί θέτει ως όρο την έξοδο από το ευρώ και την ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ που τίποτα σε δημοκρατία δεν θυμίζει. Να αναγνωριστεί ότι κατά την προηγούμενη τετραετία, η Λαϊκή Ενότητα με συνέπεια στάθηκε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου, από τα μνημόνια λαού, αποτρέποντας πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, αποκοπές ρεύματος λόγω χρεών, κινητοποιήσεις υπεράσπισης δημόσιας περιουσίας.
Στο τέλος της συγκέντρωσης έγινε παρουσίαση όλων των υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας στην Αχαΐα.


Μετάφραση