1.7.19

Ψηφίστε Λαϊκή Ενότητα για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. Του Θανάση Πετράκου


  Ψηφίστε  Λαϊκή Ενότητα  για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
Του Θανάση Πετράκου
Λίγες  ημέρες πριν την 7η Ιούλη η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών  , με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά. 
Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Τη  Ν.Δ. δεν την φέρνει στην εξουσία ένα κύμα αυξημένων προσδοκιών από πλευρά των πολιτών. Την φέρνει η τιμωρητική διάθεση μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος που είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Την φέρνει επίσης η διαδεδομένη-εμπεδωμένη αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ότι όλα αποφασίζονται από υπερεθνικά κέντρα που καθορίζουν τις  πολιτικές τις οποίες τα κόμματα στην Ελλάδα εφαρμόζουν.
Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική απέναντι στην λιτότητα και τα μνημόνια. Η απογοήτευση που σκόρπισε το νυν κυβερνών κόμμα είναι μεγάλη. Οδήγησε στην πολιτική αποστράτευση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κινητοποιήθηκαν σε δρόμους και πλατείες πιστεύοντας ότι ορισμένα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ο συμβιβασμός και η υποταγή του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σπίτι της την μεγάλη μερίδα εκείνων που πίστεψαν και πάλεψαν για μια ουσιαστική αμφισβήτηση του ευρωμονόδρομου.
Με εξαίρεση κάποιους… αμετανόητους «Λακεδαιμόνιους», όλοι οι υπόλοιποι είτε αποσύρθηκαν είτε αναδιπλώθηκαν.
 Γι  αυτό  στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός πρέπει  και μπορεί με τη ψήφο του να ενισχύσει τους αμετανόητους «Λακεδαιμόνιους»,  να ενισχύσει  δηλαδή τη   Λαϊκή Ενότητα   ώστε να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.
Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060.
Tο δίλημμα για τον ελληνικό λαό, δεν θα πρέπει να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, καθώς και οι δυο επί της ουσίας συμφωνούν  ότι   δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική εκτός μνημονίων και εκτός νεοφιλελεύθερων πολιτικών  .Γι αυτό  ο λαός πρέπει να αποφασίσει, ή θα είναι με αυτούς που ψήφισαν  και εφάρμοσαν τα μνημόνια αλλά   και έχουν  δεσμευτεί για την συνέχιση των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέχρι το 2060  ή θα είναι με τη Λαϊκή  Ενότητα που όχι μόνο δεν τα ψήφισε αλλά έχει και ένα μεταβατικό  πρόγραμμα διεξόδου από τη θηλιά των μνημονιακών και  νεοφιλελεύθερων πολιτικών .
Στις 7 Ιούλη καλούμε τους πολίτες    να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου» .
Τα  ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας  αποτελούνται  από συνεπείς και έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν διακριθεί με τη δράση τους στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.
Η  ΛΑ.Ε.  αποτελεί  πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη με ενιαομετωπική λογική, συνέπεια,  ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη.
Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας.
Όσοι πολίτες έχουν απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη.
Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ).
Έχουν επιλογή.
Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.)
Γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση:
Για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή.
Για ενωτικό μέτωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όλων των αντινεοφιλελεύθερων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Για να δώσουν οι πολίτες δύναμη στη φωνή τους και στους αγώνες τους
Γιατί η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόδωσε το λαό.
Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι η πραγματική αντιπολίτευση στις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας θα δώσει δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του τόπου μας.
Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής.
Καλούμε τον λαό να αλλάξει με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου και να φέρει τα κάτω, πάνω. Να ψηφίσει  και  να στηρίξει την Λαϊκή Ενότητα.
Ο  Θανάσης Πετράκος είναι υποψήφιος βουλευτής της ΛΑ.Ε. στην Αχαΐα

Μετάφραση