24.2.21

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΛΑΡΣΙΝΟΥ

 

 ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΛΑΡΣΙΝΟΥ    

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ. κ. Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Κοιν.   κ. Πρόεδρο  ΠΕΣΥΠ , κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες και   κ. κ. επικεφαλής των παρατάξεων

Κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Παρότι δεν θυμόσαστε ποιοί έφεραν στην επιφάνεια τη δωρεά των 100.000 τόνων 3 Α της εταιρείας Λαρσινός  ΑΕ  είναι φανερό ότι διαπιστώσατε ότι είχαμε δίκιο στις παρατηρήσεις μας και στις αντιρρήσεις μας οι οποίες δεν είχαν καμία αντιπολιτευτική αφετηρία και  λογική . Αποδεχθήκατε ότι: α) Ότι η δωρεά είναι 62.000 κυβικά μέτρα και όχι 50.000 κυβικά μέτρα όπως έλεγαν οι τεχνικές εκθέσεις, β)  ότι η ποσότητα που διατέθηκε  στους Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας δεν είναι 25.000 κυβικά μέτρα αλλά 19.000 κυβικά μέτρα. γ) Εμμέσως πλην σαφώς   κ. Περιφερειάρχη  αποδεχτήκατε  ότι είναι σωστή η επιμονή μας να μοιραστεί  στους Δήμους τη δωρεά ,αφού  ζητήσατε  αυτό να γίνει για την υπολειπόμενη ποσότητα, η οποία θα μοιραστεί στους Δήμους Οιχαλίας, Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Για αυτό με την παρούσα επιστολή σας καλώ: α) Να μην επιμείνετε  να δημοπρατήσει η ΠΕ Μεσσηνίας   την ποσότητα των 19.000 τόνων  για τους Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας. Διότι    β)  Να δώσετε όλη  την επιπλέον  ποσότητα  των 43.000  κυβικών  μέτρων στους διπλανούς  Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας για να βελτιώσουν τους αγροτικούς δρόμους  .  γ) Να δημοπρατήσουν και  επιλέξουν  οι ίδιοι οι Δήμοι τον έργο βελτίωσης και  τρόπο κατασκευής των Αγροτικών τους δρόμων και για να υλοποιηθεί γρηγορότερα αλλά και για να χρησιμοποιήσουν όλους ανεξαρτήτως  τους τοπικούς μικρούς εργολάβους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή του ο καθένας και οι οποίοι είναι παρόντες σε κάθε θεομηνία και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε.

Δ) Νομίζω ότι αφού ο κ. Λαρσινός άνοιξε το δρόμο πρέπει ως Περιφερειακό Συμβούλιο  να πάρουμε απόφαση  και καλέσουμε όλα τα λατομεία όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά όλης της Πελοποννήσου  να κάνουν μια δωρεά ανάλογα με τις δυνατότητες του το κάθε λατομείο για να συμβάλουν στα πλαίσια της  κοινωνικής ευθύνης στη βελτίωση και άλλων αγροτικών δρόμων στους Δ΄ήμους της Πελοποννήσου

ΥΓ Σας ενημερώνω επιπλέον  ότι η Τεχνική έκθεση έχει και άλλο λάθος . Μιλάει για μικρή συμπύκνωση . Δεν  προβλέπεται από κανένα νόμο  ότι υπάρχει και πρέπει να γίνει μικρή συμπύκνωση. Η  συμπύκνωση είναι μια,  η    κανονική συμπύκνωση όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές για υλικά οδοστρωσίας.

Με εκτίμηση

Θανάσης Πετράκος

Καλαμάτα 22/2/2021

Μετάφραση