4.3.21

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφασίζει:

α) Θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την άρνηση του Περιφερειάρχη να μην εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ και γι’ αυτό τον καταγγέλλει.

β) Καλεί τον κ. Περιφερειάρχη : Εντέλλεσθε κ. Περιφερειάρχη να εφαρμόσετε από τη Δευτέρα 8/3/2021 την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ και καλούμε την Οικονομική Επιτροπή να συνεδριάσει κατεπειγόντως ώστε να μισθωθούν τα επιπλέον ταξί για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ.

γ) Με δεδομένο ότι  για τις 3 Π.Ε. (Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία), οι απαντήσεις των υπηρεσιών είναι απολύτως σαφείς και προκυπτει ότι  πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 14¨η  15  (+3, +2,  +9ή  +10ταξί). Για τη Μεσσηνία,   η απάντηση είναι ασαφής. Σαφής είναι μόνο  στο πόσα ταξί είναι με 4 μαθητές, απ’ όπου προκύπτει ότι πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 11 ταξί. Δεν είναι καθόλου σαφής πόσα ταξί μεταφέρουν 3 μαθητές, διότι η έκθεση «τσουβαλιάζει» όλους τους υπόλοιπους μαθητές  λέγοντας  ότι υπάρχουν 49 ταξί που μεταφέρουν από 1-3 μαθητές χωρίς να αναφέρει πόσα ταξί μεταφέρουν 3 παιδιά . Ομοίως η Αργολίδα δεν είναι απολύτως σαφής η εικόνα   Για το  λόγο αυτό το ΠΕΣΥΠ καλεί  και  την  Αργολίδα και τη  Μεσσηνία να στείλουν απολύτως σαφή έκθεση για να υπάρξει η συνολική εικόνα  πόσα επιπλέον ταξί πρέπει να μισθωθούν .

Μετάφραση