1.4.21

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στη συγκέντρωση της Κυριακής στην Καλλιρρόη

 

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στη συγκέντρωση της Κυριακής στην Καλλιρρόη

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» χαιρετίζει τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής της Καλλιρρόης, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν την Κυριακή 4 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση ενάντια στο σκουπιδοεργοστάσιο  στην περιοχή της Καλιρρόης .

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή του Νίκα ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη επιδιώκει μαζί με την κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πανάκριβο και αντιπεριβαλλοντικό έργο. Ένα έργο για το οποίο οι πολίτες θα πληρώνουν πολύ ακριβά, σχεδόν 110 ευρώ τον τόνο.

Επιπλέον τονίζουμε ότι, το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ  εκτός από αντιοικονομικό και αντιπεριβαλλοντικό, είναι και σκάνδαλο γιατί επιδιώκεται να υλοποιηθεί ενώ υπάρχουν πλήθος από εκκρεμοδικίες, αλλά είναι και γεμάτο από πολλές παράνομες και παράτυπες διαδικασίες. Ένα έργο που έχει απορρίψει από το καλοκαίρι ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεπώς παρά τα ψέματα που λέγονται δεν έχει ακόμη επανακατατεθεί ο φάκελος συνεπώς δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.

Η περιφερειακή αρχή Νίκα, όπως και η παράταξη Τατούλη, οφείλουν να σεβαστούν και τη νομιμότητα και να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες εργασίες αφού αναμένονται οι αποφάσεις του ΣτΕ. 

Οφείλουν να πάψουν το παραμύθι ότι «δεν γίνεται αλλιώς», διότι φυσικά γίνεται και αλλιώς. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σεβαστούν και τη νομιμότητα και τους πολίτες που θα πληγούν και  σταματήσει τώρα αυτό το αντιπεριβαλλοντικό και πανάκριβο έργο. Οφείλει η Περιφέρεια να προχωρήσει σε συνεργασία με τους Δήμους σε μια διαχείριση υπό την ευθύνη των Δήμων, η οποία να σέβεται και το περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών.

Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες να αλλάξει ριζικά πορεία ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και να ακολουθηθεί ένα εναλλακτικό μοντέλο, το οποίο να είναι αποκεντρωμένο κατά ομάδες Δήμων και υπό την ευθύνη και διαχείριση των Δήμων και να ακολουθεί τα βήματα διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση. Και το ελάχιστο υπόλειμμα να θάβεται σε ΧΥΤΥ και φυσικά η ανακύκλωση να ξεκινάει από διαλογή στην πηγή και την ύπαρξη ξεχωριστών κάδων για πλαστικό, γυαλί, χαρτί, μέταλλο, οργανικά κ.λπ.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε την Περιφερειακή Αρχή Νίκα και για το γεγονός  ότι έχουμε εγγράφως ως παράταξη ζητήσει  εδώ και 45 ημέρες να μας δοθούν τα έγγραφα το τι υπόγραψε ο Περιφερειάρχης, παρανομούν και δεν μας τα έχουν δώσει ακόμη.

Επειδή η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή κρατούν αυτή την προκλητική στάση, η μόνη λύση είναι ο ενωτικός και μαζικός αγώνας, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα. Γιατί μόνο την οργή του λαού μπορεί να φοβηθεί και η περιφερειακή και η κεντρική εξουσία.

Εμείς η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θα συνεχίσουμε όπως και μέχρι τώρα να είμαστε στο πλευρό σας, για να μην υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

Η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

 

Μετάφραση