14.4.21

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

                ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Από  Θανάση Πετράκο

Αξιότιμε κ. Διευθυντά  της έγκριτης  εφημερίδας «Ελευθερία».  Θα μου επιτρέψετε να καταχραστώ τον φιλόξενο και πολύτιμο χώρο σας για να απαντήσω σε ένα απαράδεκτο   προσβλητικό και  ειρωνικό σχόλιο ,  εναντίον μου,  του συντάκτη σας κ. Γ. Παναγόπουλου .

Λυπάμαι κατ΄ αρχάς  κ. Γ. Παναγόπουλε για τα σχεδόν μηδενικά δημοκρατικά αντανακλαστικά σας.  Είχα την άποψη ότι ,ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας  διαφορές ,είστε άνθρωπος με δημοκρατική συνείδηση  και με σεβασμό στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό μια και είχατε θητεύσει  δίπλα και  σε έναν Μεγάλο Δημοκράτη   και Πολύ ηθικό Άνθρωπο τον αείμνηστο Πέτρο Κατσιλιέρη. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι είχα κάνει λάθος.

Ειλικρινά σας λέω κ. Γ. Παναγόπουλε , θα περίμενα και εσείς να αγανακτήσετε και  να θεωρήσετε  απαράδεκτη προκλητική  συκοφαντική και προσβλητική τη δήλωση του εκπροσώπου της Βουλής κ. Χρυσομάλλη . Διότι κ. Παναγόπουλε «δεν το  λέει  ο Θανάσης Πετράκος ότι  είχε οριστεί εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου στη συγκεκριμένη εκδήλωση!» όπως ειρωνικά γράφετε. Ο κ. βουλευτής ήταν εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Και όπως καλά γνωρίζετε εσείς κ. Παναγόπουλε ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου δεν εκπροσωπεί ούτε το κόμμα του ούτε την τάση του κόμματος του αλλά εκπροσωπεί το Κοινοβούλιο. Συνεπώς πρέπει οι δηλώσεις του να  αρμόζουν με το τι εκπροσωπεί και να μην είναι προσβλητικές και συκοφαντικές για την Αριστερά . Διότι όπως καλά γνωρίζετε η Εθνική Αντίσταση έχει αναγνωριστεί από το 1982 και ο εμφύλιος έληξε  από το 1990.

Συνεπώς θα περίμενα να συμφωνείτε και εσείς με τον Μέγα  Άλμπερτ Αϊνστάιν  ο οποίος έχει πει «Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα».

 Επομένως περίμενα να αξιολογήσετε θετικά την επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής και όχι να  με προσβάλετε και να με   ειρωνεύεστε  όταν μάλιστα γράφω στην επιστολή :  «…Ο κ. Μ.  Χρυσομάλλης συζητώντας με τους φίλους του έχει  φυσικά δικαίωμα να λέει ότι θέλει, ακόμη και την πιο ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική άποψη. Ως εκπρόσωπος όμως της Βουλής των Ελλήνων οφείλει να σέβεται τουλάχιστον το θεσμό που εκπροσωπεί…» 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με εκτίμηση

Θανάσης Πετράκος

 

Μετάφραση