16.3.22

Καταγγελία – Επερώτηση Μη απόδοση εγγράφων για το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

 

 

Καταγγελία – Επερώτηση

 Μη απόδοση εγγράφων για το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως και να καταγγείλουμε ότι δεν μας έχετε ακόμη καταθέσει τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων με δύο διαδοχικές αιτήσεις στις 29-12-2021 και στις 26-1-2022.

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή ο χρόνος και από τη δεύτερη κατάθεση της 26-1-2022 έχει ξεπεράσει τις 50 ημέρες, είστε έκθετοι και προφανώς έχετε υποπέσει σε  παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με την εθνική  νομοθεσία αλλά και  σύμφωνα με την διεθνή σύμβαση του ΄Ααρχους και την Κοινοτική Νομοθεσία .Η διεθνής αυτή σύμβαση,όπως γνωρίζετε  κυρώθηκε από την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2005 με το ν. 3422/2005 (ΦΕΚ Α΄303) και, επομένως, αποτελεί στη  χώρα μας εθνικό  δίκαιο και, μάλιστα, με τυπική ισχύ υπέρτερη των κοινών νόμων.  

Επειδή δεν θέλουμε να προχωρήσουμε στις νόμιμες ενέργειες για την παράβαση καθήκοντος στην οποία έχετε υποπέσει, απευθυνόμαστε για τελευταία φορά, με την παρούσα επιστολή – επερώτησή μας και σας ζητάμε να μας καταθέσετε εντός μίας εβδομάδας τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει και σας τα υπενθυμίζουμε.

Αυτά είναι:

1.      Όλη η αλληλογραφία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

2.      Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

3.      Το άρθρο της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΣΔΑ που προβλέπει ότι η παράδοση του έργου θα γίνει άνευ χρονικών όρων και ορίων.

4.      Το αντίγραφο της υπογραφής έναρξης των εργασιών που υπέγραψε ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Παπαθανάσης στις 29-1-2021, με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

5.      Ποιοι σταθμοί μεταφόρτωσης είναι δέσμευση της εταιρείας να τους κατασκευάσεις ιδίοις εξόδοις και ποιοι σταθμοί μεταφόρτωσης είναι υποχρέωση των Δήμων και της Περιφέρειας να κατασκευαστούν.

6.      Ποιο άρθρο της σύμβασης ή ποιο σημείο της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπει ότι οι οδοί πρόσβασης προς τους χώρους που θα κατασκευαστούν οι μονάδες είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να   πληρώσει την διάνοιξη και κατασκευή τους και όχι της αναδόχου εταιρείας όπως προκύπτει από την κοινή λογική αλλά και την αρχική σύμβαση μιας και η επιλογή των τριών χώρων έγινε από την ανάδοχο εταιρεία.

7.      Το αποδεικτικό της αίτησης κατάθεσης του αναμορφωμένου φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή πότε κατατέθηκε ο νέος αναμορφωμένος φάκελος και αν τηρήθηκε η συμβατική προθεσμία των 7 μηνών από τις 25-6-2021 που είχε υπογράψει η Περιφέρεια σύμβαση με την εταιρεία ENVIROPLAN A.E. διαρκείας 7 μηνών.

Υ.Γ. Σας επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε δικαιολογίες του τύπου  « ευθύνονται υπάλληλοι». Η ευθύνη για τη  μη κατάθεση εντός της προβλεπόμενης από το  νόμο προθεσμίας των αιτουμένων εγγράφων είναι της Περιφερειακής Αρχής.

 

Οι αιτούντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

 

Μετάφραση