4.11.22

Πρόταση ένταξης θέματος στη προσεχή συνεδρίαση του ΠεΣυΠ κατά προτεραιότητα με 15 υπογραφές για την ανάπλαση της Πλατείας Φιλιατρών

 

Πρόταση ένταξης θέματος στη προσεχή  συνεδρίαση  του ΠεΣυΠ   κατά προτεραιότητα με  15 υπογραφές

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

 

Με έκπληξη είδαμε να ανακοινώνετε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τριφυλίας για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, προϋπολογισμού 3.250.000  βέβαια ότι έχουν πάρει απόφαση οι Οικονομικές Επιτροπές και της Περιφέρειας και του Δήμου.

Όμως με δεδομένα:

1. Το ΠεΣυΠ έχει πάρει απόφαση αρνητική για τη συγκεκριμένη ανάπλαση την οποία «γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας».

2. Η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη και έχει προσφύγει στο ΣτΕ.

3.  Η Δ/νση Νεωτέρων μνημείων του  Υπουργείο Πολιτισμού   έχει απορρίψει τη συγκεκριμένη ανάπλαση.

4. Ο προϋπολογισμός για έργο ύψους    3.250.000 ευρώ σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε    ήπια παρέμβαση, όπως ανακοινώσατε.

5. Η απόφαση σας αυτή δεν σέβεται ούτε το  ΣτΕ στο  οποίο έχει οριστεί δικάσιμος  στις 29/11/2022  μετά τη  προσφυγή  των ενεργών  πολιτών  των Φιλιατρών

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε οι  κάτωθι 15 Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούμε 6 παρατάξεις την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασής σας για  υπογραφή προγραμματικής σύμβασης,  και να ενταχθεί ως πρώτο θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ  .

 

  Το   θέμα:  «Ανάκληση της απόφασης για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τριφυλίας για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, προϋπολογισμού ύψους 3.250.000 ευρώ »

  

 

Οι προτείνοντες και υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1.Πετράκος Αθανάσιος

2. Δρούγκας Δημοσθένης

3.Κάτσαρης Παναγιώτης

4. Λυμπεροπούλου Δήμητρα

5. Γόντικας Νικόλαος

 6. Κελλάρης Ιωάννης

7.   Δέδες Γεώργιος .                 

 8. Δημητρακοπούλου Ευγενία

9.   Καρούζος Χρήστος

10.   Καρσιώτης Χρήστος

11.  Μιχαήλ Μιχάλης

12.  Μποζίκης Αναστάσιος

13.   Πουλοκέφαλος Γεώργιος

14. Μπουντρούκας   Ιωάννης

15. Γκιλίτσης Νικόλαος

 

Μετάφραση