23.10.22

Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Του  Θανάση Πετρακου 
 Όταν η κοροϊδία συναντά τα ανύπαρκτα αεροπλάνα της ELBIT τότε το θέατρο του παραλόγου απογειώνεται!    
Μόνο ως θέατρο του παραλόγου και μάλιστα με πολύ ακριβό εισιτήριο μπορεί να περιγραφεί αυτά  που εξελίχθηκανστα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια του λεγόμενου Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης  πτήσεων   στο Πολεμικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι πως τίποτα από όσα προβλέπονται  ακόμη και αυτή την σκανδαλώδη  σύμβαση δεν έχει γίνει .Ελάχιστα από αυτά  βρίσκονται στο ξεκίνημα της υλοποίησης τους.
Ειδικότερα:  
- Τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 τα είδαν μόνο σε φωτογραφίες  βουλευτές και λοιποί παράγοντες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.
- Οι προσομοιωτές πτήσεις δεν έχουν εγκατασταθεί, ούτε έχουν γίνει εργασίες για την προετοιμασία των χώρων που θα τοποθετηθούν
-  Οι σταθμοί εκπαίδευσης εδάφους και τα σύστημα διοίκησης και ελέγχου δεν έχουν τοποθετηθεί.
- Έχει σημειωθεί πρόοδος με το μεγαλύτερο πλέον μέρος του στόλου των αεροσκαφών Τ-6 να βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά αυτό μπορούσε να γίνει αν φρόντιζε το επιτελείο και προμήθευε με ανταλλακτικά το ικανότατο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Άλλωστε αυτοί είναι που συντηρούν και τώρα τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Το  μείζον  ερωτημα  συνεπως και  με δεδομένη την αντίθεσή μας στην σκανδαλώδη σύμβαση  , που καλείται να απαντήσει η  κυβέρνηση ειναι:Ποιος  είχε την ιδέα να κάνει εγκαίνια χωρίς να έχει υλοποιηθεί σχεδόν τίποτα απ όσα επαναλαμβάνω προβλέπονται ακόμη και σε αυτήν την  εξευτιλιστική για την πατρίδα μας και σκανδαλώδη σύμβαση.  Η  Ελληνική  κυβέρνηση ? Η Elbit? Ή η Ισραηλινή κυβέρνηση?Διότι το θέμα καταντάει  φαιδρό  να γίνονται εγκαίνια  σε ανύπαρκτες υποδομές .Εξάλλου το γεγονός πως τελικά ούτε η ΕΡΤ κάλυψε το γεγονός δείχνει ότι αυτά που προηγήθηκαν των εγκαινίων δημιούργησαν μεγάλο πανικό στα επιτελεία των αρίστων. 
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το Κέντρο Εκπαίδευσης των πιλότων μας δυστυχώς έχει πέσει θύμα  των  πολιτικών παιχνιδιών της Μητσοτάκης ΑΕ με ότι αυτό σημαίνει για το προσωπικό της πολεμικής μας αεροπορίας και για την άμυνα της χώρας.  
Αρκεί και μόνο αυτή η φαρσοκωμωδία για να διατυπωθούν εύλογες απορίες αναφορικά με τους όρους της σύμβασης, την αξιοπιστία της εταιρείας και συνολικά για την εξέλιξη του εγχειρήματος. Να θυμίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία έχει βαρύ ποινικό μητρώο και έλαβε πολύ περισσότερα χρήματα από την προσφορά που είχε καταθέσει καναδική εταιρεία.
Δυστυχώς η επιλογές της κυβέρνησης κοστίζουν ακριβά στους πολίτες με μέτρια έως κακά αποτελέσματα. Η αξιοπιστία και η τεχνογνωσία του προσωπικού της ΠΑ στη λειτουργία του ΚΕ ήταν συγκριτικό πλεονέκτημα στην άμυνα της χώρας και δυστυχώς πετάχτηκε στα σκουπίδια. Με πολύ λιγότερα χρήματα το προσωπικό της ΠΑ θα μπορούσε να έχει το ίδιο και ανώτερου επιπέδου ΚΕ. Αν το ασπαζόταν αυτό η Μητσοτάκης ΑΕ  αντί να υπογράφει σκανδαλώδεις  και σκοτεινές συμβάσεις  θα είχαμε αποφύγει  ως χώρα τον εξευτελισμό και ως κοινωνία να πληρώνουμε τους Ισραηλινούς και την Elbit με το βαρύ " ποινικό μητρώο " .

Μετάφραση