8.2.23

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΥΛΙΑΣ Δήλωση του Θανάση Πετράκου

 

Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΔΕΝ   ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΥΛΙΑΣ

Δήλωση   του Θανάση Πετράκου

Ανησυχία προκαλούν   στους πολίτες της Ανατολικής Πυλίας  οι δηλώσεις του Διοικητή  της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας   κ. Γ. Καρβέλη  προ ημερών στην Καλαμάτα.  Ο  κ. Γ. Καρβέλης   όχι  μόνο   δεν δεσμεύτηκε για την επίλυση των μεγάλων υγειονομικών ελλείψεων στην Ανατολική Πυλία αλλά «ξέχασε»  και  παλαιότερες δεσμεύσεις του.

Ο κ. Διοικητής: 1)Για   την ανάγκη  δημιουργίας  Κ.Υ στο Άγιο Ανδρέα  Λογγάς     για το οποίο υπάρχει  απόφαση της πολιτείας με  το  ΦΕΚ 1755 του 2007 και γίνεται αυτή τη περίοδο  μεγάλος αγώνας  και επιπλέον υπάρχει και ομόφωνη στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,  απέφυγε επιμελώς να πει τη γνώμη του και την εισήγηση του προς το  Υπουργείο .Μας είπε τα αυτονόητα , «ότι αυτό είναι θέμα του Υπουργείου»   .

2). Για το θέμα της κάλυψης της περιοχής με ασθενοφόρο και της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη δεν είπε  εντελώς  τίποτα . «Ξέχασε»  ότι είχε δεσμευτεί   το Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος   κ. Π. Καρβέλα πριν 1,5 και πλέον  χρόνο ,στις 5 Ιουλίου του 2021 ότι " άμεσα θα υπάρξει ασθενοφόρο σε μόνιμη βάση και θα προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μόνιμη και επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες  την εβδομάδα υγειονομική κάλυψη της Ανατολικής Πυλίας» .

Οι  αρνητικές αυτές δηλώσεις  και μη-δηλώσεις  του κ. Γ. Καρβέλη  πρέπει να ανησυχήσουν όλους τους πολίτες της Ανατολικής Πυλίας από την Φοινικούντα   μέχρι το Πεταλίδι  αλλά και τους δύο Δήμους  Πύλου-  Νέστορος και Μεσσήνης  και  να εντείνουμε ενωμένοι τον αγώνα μας   για να υπάρξει πλήρης  υγειονομική κάλυψη της Ανατολικής Πυλίας . 

Απαιτούμε  :

1) Υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης της πολιτείας με ΦΕΚ 1755 του 2007 για δημιουργία Κ.Υ στο Άγιο Ανδρέα .

2)  Λειτουργία σε 24ωρη βάση του κέντρου εφημερίας Λογγάς.

3)  Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη Κορώνη ώστε να υπάρχει    ασθενοφόρο  στη περιοχή όλο το 24ωρο .

Όλοι ενωμένοι στον αγώνα .

 

 

Μετάφραση