13.4.23

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ Του Θανάση Πετράκου

 

 Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ  ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ   

Του Θανάση Πετράκου

Βαρύτατα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση  και  μείζον πολιτικό θέμα  προκύπτει από τις καταγγελίες  του πρώην προέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκου σε iEidiseis.gr και dikastiko.gr . ότι υπήρξε προσπάθεια επηρεασμού του και ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από   ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο προκειμένου να αποκλείσει το Α' Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές. Όπως τόνισε στη Βουλή στην εξαιρετική ομιλία του στη Βουλή ο συνοδοιπόρος και συναγωνιστής Γιάνης Βαρουφάκης   «,… καμία συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με κανέναν ανώτατο δικαστή ποτέ, για κανένα λόγο δεν είναι επιτρεπτέα. Ποτέ!

Εάν συναντηθεί ανώτατος δικαστής του Supreme Court της Αμερικής με οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης αμέσως διώκεται και το στέλεχος της κυβέρνησης και ο ανώτατος δικαστής. Τι να συζητήσουν; Το πώς θα διοργανωθεί η συζήτηση στον Άρειο Πάγο; Σοβαρολογείτε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;….»

Αν συνεπώς είναι αληθείς   οι καταγγελίες του ότι κλήθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη να τον βολιδοσκοπήσει και στη συνέχεια  Ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας από τον κ. Γεραπετρίτη    του ζήτησε “να βοηθήσει” με αντάλλαγμα διορισμό σε ανεξάρτητη αρχή,

τότε όπως τονίζουν και έγκριτοι  νομικοί όπως οι κ. Ξενοφών Κοντιάδης , Θανάσης Καμπαγιάννης , Σαράντος Θεοδωρόπουλος και άλλοι  έχουμε  και  βαρύτατα ποινικά αδικήματα . Γράφει  μεταξύ των άλλων ο κ. Ξενοφών Κοντιάδης «Αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερίκου …. τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα). Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οφείλουν κατά τη γνώμη μου να καταθέσουν έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση και ο κ. Τζανερίκος να αποδείξει τους ισχυρισμούς του». Ο δε Θανάσης Καμπαγιάννης τονίζει επίσης  «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα: επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις συναντήσεις και το περιεχόμενό τους; Έγιναν αυτές εν γνώσει και κατ' εντολή του Πρωθυπουργού; Αν ο Τζανερίκος ψεύδεται, θα στείλει με πρωτοβουλία της τις καταγγελίες του στον εισαγγελέα;»

  Επειδή όμως όπως τονίζει ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος «ο μόνος που δεν θέλει να ασχοληθεί για να διαπιστώσει ποιος λέει ψέματα είναι ο κ. #Ντογιάκος ο οποίος, μάλλον, απολαμβάνει τις Εορτές του Πάσχα, για αυτό και δεν διατάζει προκαταρκτική εξέταση να τους τους καλέσει να δώσουν μια κατάθεση» .

Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε  διότι αν όλες αυτές οι καταγγελίες είναι αληθείς τότε ο ή οι ανώτατος-οι κυβερνητικός-οι   παράγοντας-ες  έχουν υποπέσει  σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

Συνεπώς είναι ανάγκη    να υπάρξει παρέμβαση στον Άρειο Πάγο και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για να αναγκαστεί ο Ντογιάκος να ασχοληθεί με το  μείζον αυτό θέμα και ο κ. Τζενερίκος καθώς και  οι ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες   να δώσουν   κατάθεση .  

Εξ άλλου  όπως  πολύ σωστά είπε επίσης στην ίδια ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης «… Είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο ναζιστο-φασιστικό μόρφωμα που θα προκύψει διεκδικώντας την ψήφο συμπολιτών μας που η κρίση τούς έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους, κάθε φασίζον κόμμα το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ ταμένοι να το εξαφανίσουμε, αλλά να το εξαφανίσουμε στην κάλπη με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες, που αυτοί οι φασίστες θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να ακολουθούμε, που θέλουν να μας βάλουν στον γύψο.

Διότι αρχή του ΜέΡΑ25, κύριε Βορίδη, και θα το πω άλλη μια φορά, είναι η εξής. Δεν γίνεται στην προσπάθειά σου να σώσεις τη Δημοκρατία από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν, εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια να την ακρωτηριάζεις...»

Επειδή όμως η υπεράσπιση του Συντάγματος όπως τονίζει και το ακροτελεύτιο άρθρο του είναι και υποχρέωση και καθήκον μας πρέπει να δράσουμε ώστε  μην επιτρέψουμε ούτε στη  κυβέρνηση ούτε στο κ. Ντογιάκο  να το κουρελιάσουν     .

Ο  Θανάσης Πετράκος είναι πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25 -ΣΥΜΜΑΧΊΑ για τη  ΡΉΞΗ στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια στο Βόρειο Τομέα Αθηνών

 

 

Μετάφραση