13.11.23

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Για τα 50χρονα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

        Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

             Για τα 50χρονα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ΖΕΙ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες του χθες και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή ,επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Μια κυβέρνηση: Που εγκατέστησε μεθοδικά την κατασκευή ενός παρακρατικού συστήματος υποκλοπών και παρακολουθήσεων, με στόχο τον έλεγχο από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κύκλο του Μητσοτάκη, της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

 Που   υπονόμευσε το δημόσιο σύστημα υγείας .

 Που έχει οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση με την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, την ενεργειακή φτώχεια και   τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

Που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς, με κίνδυνο φτωχά νοικοκυριά να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

 Που θέλει να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα

 Που σαρώνει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία: Με τον κατάπτυστο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την πρωτοφανή βία απέναντι στις διαδηλώσεις, τις διαρκείς αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

 Που έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία: Στοχεύει να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης μέσα στα πανεπιστήμια, εγκαθιστώντας την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καταργώντας το άσυλο, για να μπορέσει να επιβάλει τις διαγραφές των φοιτητών, τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, τις συγχωνεύσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Παράλληλα, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής πετάει εκτός πανεπιστημίων δεκάδες χιλιάδες μαθητές,.

Που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία ,τις Δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και καταστρέφει το περιβάλλον

Που επιδιώκει να παρακάμψει το  άρθρο 16 του Συντάγματος και να δημιουργήσει ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Που ανέχεται και καλύπτει την  εγκληματική  δράση των νεοφασιστικών ομάδων .

Που επιχειρεί να εμπλέξει τη χώρα μας στα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος Νετανιάχου, με την πρόσφατη προκλητική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, και την ντροπιαστική αποχή από την ψήφιση στον ΟΗΕ ψηφίσματος για εκεχειρία και ανθρωπιστικές διόδους

Μετά από 50 χρόνια, τα συνθήματα στις πύλες του πολυτεχνείου για να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικανοί, δίνουν πνοή στον αναγκαίο, ειδικά σήμερα, αγώνα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για την ενωτική πάλη ενάντια στην πολεμική απειλή, την πρόθυμη εμπλοκή στα σχέδια του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο,και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού  και στις απάνθρωπες κυρώσεις που είναι σε βάρος των λαών, εντείνοντας την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Σήμερα 50  χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποχτήσει  πατρίδα την ώρα που το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, μετά από την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος απαρτχάιντ και καθημερινής στέρησης της ελευθερίας, των δικαίων, αλλά και ζωτικών αγαθών από το λαό της Παλαιστίνης, κλιμακώνει την επίθεση με μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης, που στηρίζεται ξεδιάντροπα από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  ως «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η σφαγή στη Γάζα.

Διεθνής Απομόνωση του Ισραήλ ως κράτους απαρτχάιντ.

Πατρίδα για τους Παλαιστινίους στα σύνορα του 1967

Ο Νοέμβρης, μας δείχνει ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο, όσο καταθλιπτικός και αν δείχνει και είναι ο συσχετισμός, αλλά και ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς την πρωτοπόρα δράση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σήμερα, απέναντι στον νέο γύρο επίθεσης της ΝΔ, απέναντι στην καταστολή και την αντίληψη της κυριαρχίας του «νόμος και τάξη», ο φετεινός εορτασμός και η διαδήλωση του Πολυτεχνείου πρέπει να δώσουν ένα βροντερό μήνυμα ότι 50 χρόνια μετά, για ψωμί, παιδεία, δουλειά, ελευθερία μένει ζωντανός και μπορεί να  ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και τις πολιτικές της φτώχειας, της καταστολής  της καταστροφής του περιβάλλοντος, της εμπλοκής στους  πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών ,της στήριξης στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ  και της συνεχούς αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

Το Πολυτεχνείο χωρίς να αντιγράφεται μας καλεί να αναζητήσουμε και να ακολουθήσουμε το σύγχρονο πρωτότυπο και ανεπανάληπτο ανατρεπτικό δρόμο. Το δρόμο του συλλογικού αγώνα για να ανατραπούν οι σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει κοινωνικό μεσαίωνα. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αποτελεί
παρακαταθήκη της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας και καλεί σε αναστοχασμό.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  καλεί τους φίλους της να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου για να τιμήσουμε  50 χρόνια από την  εξέγερση  του Πολυτεχνείου και να φωνάξουμε δυνατά

50 χρόνια τώρα η ίδια ιστορία.

Ψωμί - Παιδεία -Ελευθερία .

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

 


 

Μετάφραση