6.11.23

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑRΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

 Ανοιχτή επιστολή  της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στον  πρωθυπουργό.

      Κ. πρωθυπουργέ,

      την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα έρθετε στην Πελοπόννησο για να πάρετε μέρος στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του έργου της  δήθεν  «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου.

       Επειδή όμως η παρουσία σας αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τους Πελοποννήσιους πολίτες οφείλετε να απαντήσετε:

      1ο γιατί αυτή την περίφημη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη χρηματοδότηση της η ΕΕ;

Και φυσικά μην πείτε ότι αυτό το λένε κάποιοι ακροαριστεροί γιατί εδώ και 3,5 χρόνια, από τον Μάιο του 2020, Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει καταγγείλει το συγκεκριμένο έργο ως υπερκοστολογημένο και υπερδιαστασιολογημένο και αντίθετο με τις βασικές αρχές του ΟΗΕ και του Ευρωπαικού κοινοβουλίου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη εσείς που διαφημίζεστε ως ευρωπαϊστής πολιτικός γιατί γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις 30 κόκκινες και κίτρινες κάρτες της Ευρωπαϊκής επιτροπής για το εν λόγω έργο; Η΄ μήπως είστε ευρωπαϊστής μόνο όσον αφορά στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και πολιτικών λιτότητας.

2Ο απαντήστε μας κ. Πρωθυπουργέ γιατί 3,5 χρόνια μετά από την απόρριψη του συγκεκριμένου έργου από την Ευρωπαϊκή επιτροπή δεν έχει ακόμα επανακατατεθεί ο αναμορφωμένος φάκελος στην Ευρωπαική επιτροπή και φυσικά δεν έχει εγκριθεί καμία χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από ευρωπαϊκούς πόρους συνεπώς τα 68 εκ. ευρώ στην ΤΕΡΝΑ θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

3Ο  γιατί εμπαίζετε τους Πελοποννησίους ότι πρόκειται για έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης ενώ στην Παλαιόχουνη που θα εγκαινιάσετε την Τετάρτη αλλά και στην Καλλιρόη και στην Σκάλα καταλήγουν φύρδην μίγδην σύμμεικτα απορρίμματα:

4ο τι απαντάτε κ. Μητσοτάκη όχι σε εμάς τους «γκρινιάρηδες ακροαριστερούς» αλλά και στους δημάρχους που στήριξε η παράταξη σας, όπως πχ ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος πριν λίγες μέρες διαμαρτυρήθηκε έντονα για το υψηλό κόστος διαχείρισης που θα πληρώσουν οι δημότες Καλαμάτας και το οποίο μαζί και με το κόστος μεταφοράς και το τέλος ταφής είναι πάνω από 120 ευρώ ο τόνος ενώ τους διαβεβαιώνατε και εσείς κ η ΤΕΡΝΑ ότι θα είναι 68 ευρώ ο τόνος;

Να είστε βέβαιος κ Μητσοτάκης ότι όταν οι πολίτες της Πελοποννήσου δουν και πληρώσουν τους υπερβολικά φουσκωμένους λογαριασμούς των δημοτικών τελών  θα καταλάβουν ότι τους λέτε ψέματα εσείς και την αλήθεια την έχει πει   η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  . Γιατί εμείς είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά από την αρχή που σχεδιάστηκε το έργο από το 2011 και συνεχώς προειδοποιούσαμε και καταγγέλλαμε εδώ και 12 χρόνια

Μετάφραση