26.8.14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

26/8/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε, χθες (Δευτέρα 25/8) και σήμερα (Τρίτη 26/8), στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και ήταν σε διαρκή επαφή με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συντόνιζαν το έργο της κατάσβεσης. Ο Θανάσης Πετράκος μετά και τη σημερινή επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή τόνισε:
«Οι δυνάμεις της Πυροσβεστική, με τη βοήθεια του στρατού αλλά και πολιτών της περιοχής οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με τα τρακτέρ και άλλα μέσα μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης, υπερέβαλαν εαυτούς και κατάφεραν τις πρωινές ώρες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Είναι ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν πολλές πυρκαγιές χθες στη χώρα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο αφού πολλά εναέρια μέσα δεν μπορούν να πετάξουν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Οι ζημιές όμως στην πληγείσα περιοχή είναι μεγάλες, κυρίως σε ελαιόδεντρα αλλά και στο περιβάλλον, και πρέπει να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί τόσο για το φυτικό κεφάλαιο όσο και για την παραγωγή. Επίσης πρέπει να αποζημιωθούν οι εθελοντές για τα έξοδα που είχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Θα παρακολουθούμε το θέμα ώστε να αποκατασταθούν οι καλλιέργειες, το περιβάλλον και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια της παραγωγής τους.
Ευτυχώς δεν υπήρξε πρόβλημα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στα μοναστήρια της περιοχής».



  
Το Γραφείο Τύπου


Μετάφραση