13.5.16

15 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,

ΑΡΚΕΤΑ!
15 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,
ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ   ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/ 5/2016 στις  7μ.μ.
Η Ελλάδα στενάζει από το βάρος του τρίτου μνημονίου, με νέα, εξαιρετικά επώδυνα μέτρα που τσακίζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους.
Η Γαλλία βρίσκεται μέσα στη δίνη μαζικών εργατικών κινητοποιήσεων  ενάντια στα μέτρα που καταργούν δικαιώματα και απορρυθμίζουν την εργασία.
Παντού οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.
Το κίνημα που ξεκίνησε στη Γαλλία με τις Ολονυκτίες Αγώνα (Νuit Debout) καλεί σε παγκόσμια δράση, στα μεγάλα αστικά κέντρα της υφηλίου, στις 15 Μαΐου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Global Debout.

Η ΛΑΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» που επιχειρεί να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συντονισμού κινητοποιήσεων, στις 15 Μάη.
Η κινητοποίηση αυτή προσπαθεί να γενικεύσει τις λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της Γαλλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λόγω της πλημμυρίδας των, μόλις πρόσφατα, ψηφισθέντων αντεργατικών μέτρων αλλά και του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από το Eurogroup της 24ης Μάη.
Η ΛΑΕ καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα θύματα των μνημονίων, τα συνδικάτα τα κινήματα να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.


Λαϊκή Ενότητα  Μεσσηνίας


Μετάφραση