13.5.19

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στις εκλογές που έρχονται, ανάμεσα στο πνιγηρό κλίμα αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς όρια και ουσία και στη δημαρχοκεντρική οίηση, παραμερίζονται ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες, δεν αξιολογούνται οι ενέργειες της περιφερειακής διοίκησης, συσκοτίζονται οι επιλογές των πολιτών.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ξεχνούμε τα πεπραγμένα των διοικήσεων του κ. Τατούλη και των παρατάξεων που άμεσα ή έμμεσα στήριξαν για χρόνια τις πολιτικές του και τώρα ζητούν την ψήφο μας.

Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών, πρέπει να ενισχύσουμε τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, την διεκδίκηση εργασιακών και υπεράσπιση κοινωνικών δικαιωμάτων. Να αντισταθούμε στην εμμονή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε αναξιόπιστα προγράμματα ΣΔΙΤ και αποικιοκρατικές προτάσεις τύπου Φούχτελ, την εκποίηση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, την περιώνυμη καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων. Να υπερψηφίσουμε πολιτικές για επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ερήμωσης της υπαίθρου και ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής, για αποκεντρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό.
Υπάρχει και στη δική μας Περιφέρεια προοπτική και ελπίδα, υπάρχει δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας, υπάρχει ισχυρός λόγος για θετική ψήφο σε παρατάξεις που εστιάζουν αγωνιστικά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Μπορούμε σήμερα να ξαναπιάσουμε το νήμα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου". Να θυμηθούμε την εξαιρετική συμβολή των περιφερειακών της συμβούλων στην ανάδειξη των ζητημάτων που μας αφορούν. Να τιμήσουμε τη στάση του επικεφαλής Θανάση Πετράκου (ως βουλευτή) στη συνεπή καταψήφιση του μνημονίου και την υπεράσπιση της λαϊκής ετυμηγορίας στο δημοψήφισμα και το ΟΧΙ του λαού το καλοκαίρι του 2015.
Πιστεύω ότι αξίζουν την καθολική, την αμέριστη στήριξή μας.

Τρίπολη 13 Μαΐου 2019
Κώστας Ζαχαριάς
Γιατρός ΕΣΥ – πρώην βουλευτής

Μετάφραση