8.5.19

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Κορινθίας Δημήτρη Κόρκα και Χαρά Τζαμαλή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστα Κατεμή και Χρύσανθο Σαμοΐλη. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Κόρινθο η οποία έχει πλήρως αποβιομηχανοποιηθεί με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει φτάσει στο τρομακτικό ύψος του 30%. Επιπλέον τόνισαν ότι η επιθεώρηση εργασίας είναι υποστελεχωμένη και υποβαθμισμένη με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε έλεγχοι. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις ενέργειες και στους αγώνες του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων διότι παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο εξακολουθεί να παραμένει σε μεγάλο βαθμό. Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου ο Θανάσης Πετράκος τόνισε:

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου δεσμεύεται να είναι στο πλάι των εργαζομένων σε κάθε μικρό και μεγάλο τους πρόβλημα.
1) Συμφωνεί και δεσμεύεται να κάνει ότι είναι δυνατόν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο να είναι η Κυριακή πάντα ημέρα ξεκούρασης και για τους εργαζόμενους. Ποτέ δηλαδή την Κυριακή ανοικτά τα μαγαζιά.
2) Δεσμεύεται να συμβάλλει ώστε να υλοποιηθεί η διεκδίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός στην Κόρινθο σε κτίρια του πρώην ΟΕΚ.
3) Δεσμεύεται να υποστηρίξει το αίτημα των ηλεκτρολόγων οι οποίοι ζητούν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και άδεια πιστοποίησης να θεσμοθετηθεί από την Περιφέρεια ως Κέντρο Πιστοποίησης το Τεχνικό Λύκειο Κορίνθου το οποίο έχει την υποδομή, αίτημα το οποίο μέχρι τώρα ο κ. Τατούλης αρνείται να υλοποιήσει.
Τέλος, τόνισε ότι η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου δεσμεύεται να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για τα κοινωνικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα, το μεροκάματο και το μισθό τους, την περιουσία των λαϊκών στρωμάτων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.
Ζητάμε τη στήριξη του λαού στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου. Για μια Πελοπόννησο της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση