13.5.20

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΓΙΑ ΤΟ Φ.Α.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκάντζο Εμμανουήλ
 Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις όσον αφορά την  απένταξη της Πελοποννήσου από την σύνδεση της  με το ΦΑ »

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Η αδικαιολόγητη και   ύποπτη ( για εξυπηρέτηση ιδιωτών παρόχων), ενέργεια της   Διοίκησης της ΔΕΔΑ να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021 και να μεταφέρει την υλοποίηση των έργων σύνδεσης στο τέλος του 2024, είχε ως αποτέλεσμα η ΡΑΕ εφαρμόζοντας τον νόμο Σταθάκη, να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και επαναλαμβάνω ύποπτη , ενέργεια της ΔΕΔΑ πρέπει να υπάρξει ένα αποφασιστικό μέτωπο διεκδίκησης όλων των θεσμικών φορέων και παραγόντων της Πελοποννήσου  και να απαιτήσουμε  από την κυβέρνηση και  τη διορισμένη διοίκηση της ΔΕΔΑ να ισχύσει ο αρχικός της προγραμματισμός  ώστε οι πόλεις της Πελοποννήσου να συνδεθούν με το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό. Διότι  η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αέριου είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο, διότι θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Πελοποννήσου
Επειδή οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές, οφείλετε κ. Πρόεδρε και κ. Περιφερειάρχη να συγκαλέσετε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την διεκδίκηση από την κυβέρνηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου και στην Πελοπόννησο. Αν δεν το κάνετε εσείς, εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε ώστε να το επιβάλει η αντιπολίτευση. Όμως δεν είναι δυνατόν κ. Περιφερειάρχη να μην συγκαλείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μη σύγκληση του ΠΕΣΥΠ δείχνει -παρά τα όσα λέτε κατά καιρούς- ότι δεν σέβεστε το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε τα μέλη του.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης ΔρούγκαςΜετάφραση