7.5.20

Συμπαράταξη ενάντια στην ΔΕΔΑ και κυβέρνηση για το φυσικό αέριο


Συμπαράταξη ενάντια στην ΔΕΔΑ και κυβέρνηση για το φυσικό αέριο

Δήλωση του Θανάση Πετράκου

Η αδικαιολόγητη και ίσως ύποπτη ενέργεια της διορισμένης από τη  κυβέρνηση Διοίκησης της ΔΕΔΑ να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021 και να μεταφέρει την υλοποίηση των έργων σύνδεσης στο τέλος του 2024, είχε ως αποτέλεσμα η ΡΑΕ εφαρμόζοντας τον νόμο Σταθάκη, να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου.
Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και επαναλαμβάνω ίσως ύποπτη ,( για εξυπηρέτηση ιδιωτών παρόχων), ενέργεια της ΔΕΔΑ πρέπει να υπάρξει ένα αποφασιστικό μέτωπο διεκδίκησης όλων των θεσμικών φορέων και παραγόντων της Πελοποννήσου  και να απαιτήσουμε  από την κυβέρνηση και  τη διορισμένη διοίκηση της ΔΕΔΑ να ισχύσει ο αρχικός της προγραμματισμός  ώστε οι πόλεις της Πελοποννήσου να συνδεθούν με το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και η διορισμένη ηγεσία της ΔΕΔΑ έχουν «γραμμένη» την Πελοπόννησο. Επιπλέον η αρνητική αυτή εξέλιξη δείχνει ότι παρά τα όσα έλεγε κατά καιρούς ο κ. Περιφερειάρχης, δεν παρακολουθούσε στενά το θέμα.
Συνεπώς έχει και ο ίδιος σοβαρές ευθύνες για την αρνητική αυτή εξέλιξη, διότι δεν είδε έγκαιρα ότι η ΔΕΔΑ υπόπτως και αδικαιολογήτως άλλαζε τον προγραμματισμό της.
Επειδή η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αέριου είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο, διότι θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Πελοποννήσου, θέλουμε να επισημάνουμε στον κ. Νίκα , ο οποίος αύριο θα προχωρήσει σε συναντήσεις για το θέμα αυτό, να μην κάνει το λάθος που κάνει και ο σύντροφός του και συνάδελφός του κ. Τζιτζικώστας και θεωρήσει ότι η ΡΑΕ έχει την ευθύνη. Την ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΔΕΔΑ. Η ΡΑΕ ήταν απλά υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον νόμο, ο οποίος είναι σαφής και λέει ότι όταν δεν υλοποιούνται τα έργα εντός δεκαοκταμήνου, απεντάσσονται.
Συνεπώς, όπως λέει και ο λαός μας, πρέπει «να χτυπάμε τον γάιδαρο και όχι το σαμάρι».

Το γραφείο τύπου

Μετάφραση