5.10.21

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΡΌΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΣΥΠ (Από Θανάση Πετράκο και Δημοσθένη Δρούγκα)

 

                     ΝΑ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΌΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΣΥΠ  (Από Θανάση Πετράκο και Δημοσθένη Δρούγκα)

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Πελοποννήσου στη σημερινή του συνεδρίαση (6  Οκτωβρίου 2021) αφού συζήτησε την   έξαρση  των   επιθέσεων φασιστικών ομάδων το τελευταίο δεκαήμερο ενάντια σε αντιφασίστες κατέληξε στην παρακάτω απόφαση :

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Πελοποννήσου  με αίσθημα ευθύνης τονίζει ότι ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που σήμανε τουλάχιστον την αρχή του τέλους της ατιμωρησίας της ναζιστικής εγκληματικής βίας στη χώρα μας, η ελληνική κοινωνία  είναι αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση και την έξαρση φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε δημοκράτες αντιφασίστες.

Μετά τις επιθέσεις φασιστών στα ΕΠΑΛ στον Εύοσμο και στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη, οι φασίστες επιτέθηκαν την Κυριακή το πρωί  εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην  Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μέλη της ΚΝΕ  και στη συνέχεια το απόγευμα της Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 3 ανθρώπους που συμμετείχαν σε συγκέντρωση  της ΚΕΕΡΦΑ   στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε " μεμονωμένα περιστατικά" , ούτε «απλοί τραμπουκισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ αντιφρονούντων». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική, μεθοδευμένη και στηριζόμενη από πλήρεις δομές και εξοπλισμό εγκληματική δράση σε βάρος των αντιφασιστών και της αριστεράς, όπως και την περίοδο 2012 – 2013.

Απέναντι στην  επανεμφάνιση  της φασιστικής ακροδεξιάς, και πριν θρηνήσουμε νέα θύματα  το  Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου :

Καταδικάζει   με απόλυτη σαφήνεια  τις φασιστικές επιθέσεις  και την φασιστική ιδεολογία και δράση.  .

Καλεί την Ελληνική Πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, και Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα  και να πλήξουν στη ρίζα τους την αναγεννώμενη ναζιστική βία πριν αυτή  βάψει ξανά την ιστορία με αίμα. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χ.Α. δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος νεκρός, όπως ο Λουκμάν και ο Παύλος  Φύσσας

  Είναι κατηγορηματικά αντίθετο  με ανιστόρητες απόψεις  που επιχειρούν να εξισώσουν την εγκληματική ναζιστική βία με τον αντιφασιστικό αγώνα  , αναπαράγοντας την θεωρία των "δύο άκρων"  ή  απόψεις που μιλούν  για «εκατέρωθεν βία» και προκλήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα επιχειρώντας  να εξισώσουν τους νοσταλγούς των ναζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία ,γιατί αυτές οι απόψεις αθωώνουν ουσιαστικά τους εγκληματίες φασίστες.

Δεσμεύεται με όλες του τις δυνάμεις  να συμμετέχει στον αγώνα ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης, νομιμοποίησης και ανοχής του φασισμού  με την πεποίθηση ότι πριν ένα χρόνο κερδήθηκε μεν  μία μεγάλη μάχη  όμως  ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό συνεχίζεται  . Η πρόσφατη αλλά και παλαιότερη εμπειρία έχει δείξει ότι οι φασίστες δεν περιορίζονται σε πολιτική δουλειά και δεν σταματούν ούτε μπροστά σε νεκρούς.

Μετάφραση