15.10.21

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ     ΣΤΟ   ΝΙΚΟ   ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Τα μέλη  και οι φίλοι της  «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»   εκφράζουμε τη θλίψη μας για την μεγάλη απώλεια του Ιατρού και Διευθυντή της Κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας Νίκου Γραμματικόπουλου.

Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει στην ιατρική κοινότητα  ένας λαμπρός επιστήμονας που με αυταπάρνηση έβαλε την προσφορά στο συνάνθρωπο πάνω κι από τη δική του υγεία.

Ολόκληρη η Μεσσηνία γνωρίζει καλά πως τους τελευταίους μήνες ο αείμνηστος Γραμματικόπουλος με λιγοστούς συναδέλφους του  ήρωες, κράτησαν με αυτοθυσία την κλινική Covid σε εξαιρετικό επίπεδο λειτουργίας περιθάλποντας εκατοντάδες ασθενείς. Να θυμίσουμε μόνο πως η κλινική έφτασε να περιθάλπτει 90 ασθενείς τη στιγμή που η δυναμικότητάς της δεν ξεπερνούσε τους 35 και από την έναρξη λειτουργίας της έως σήμερα δεν έχει ενισχυθεί με ούτε έναν ειδικευμένο γιατρό.

 

 Σε μία άνιση μάχη η αυτοθυσία και η επιστημονική επάρκεια του Νίκου Γραμματικόπουλου ως μπροστάρη και των υπολοίπων συναδέλφων του κάλυψαν τα κενά και τις ελλείψεις του συστήματος, και κανείς δεν έμεινε αβοήθητος. Χαρακτηριστικό τους αισθήματος ευθύνης του εκλιπόντος είναι η συμπεριφορά του όταν χτυπήθηκε και ο ίδιος από τον κοροναϊό. Στην εξάντληση από την καθημερινή του εργασία επί μήνες προστέθηκαν και οι επιπτώσεις που σου αφήνει ο ιός ακόμα κι αν νοσήσεις ελαφρά. Παρά την κατάστασή του ο Γραμματικόπουλος επέστρεψε στα καθήκοντά του βάζοντας την υγεία των ασθενών του πάνω από τη δική του.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας είναι ευγνώμονες στον άνθρωπο και ιατρό Νίκο Γραμματικόπουλο.

Ελπίζουμε ο θάνατός του να είναι η αφορμή ώστε να ενεργοποιηθεί η πολιτεία και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Καλούμε γι αυτό την ηγεσία του Υπουργείου να αναλογιστεί πως τις πολιτικές που εφαρμόζει  οι υγειονομικοί τις πληρώνουν καθημερινά και πολύ ακριβά μάλιστα.

Νίκο Γραμματικόπουλε η Μεσσηνία θα σε θυμάται για την ανθρωπιά σου , για την προσφορά σου  ,για την επιστημονική σου επάρκεια  και για την   αυτοθυσία σου στον αγώνα για τη δημόσια υγεία.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του.   

Η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  

Μετάφραση