7.10.22

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η  ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»  ΓΙΑ ΤΑ  ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ  ΤΗΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δήλωση των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

 

 Η Τεχνική έκθεση – μελέτη του Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δ. Κουτσογιάννη και της ομάδας του, για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας δικαιώνει  τη παράταξη  μας  για τη στάση που  κράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο  για τα αντιπλημμυρικά έργα της  Καλαμάτας. Οφείλουμε βέβαια  να πούμε  ότι  δικαιώνει και  όλους  είτε δημοτικούς, είτε περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι «δεν έφαγαν αμάσητο» το παραμύθι του «Μορέα» πως η πρότασή του είναι μονόδρομος. Όμως   το πιο  μεγάλο  μπράβο  ανήκει στη διαδικτυακή  ομάδα «Λύσεις Λογικής για  Νέδοντα και ρέματα» που άνοιξε τη συζήτηση και αγωνίστηκε σκληρά για το αυτονόητο παρά τις επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη  της με πρώτο τον Ηλία  Μπιτσάνη.

Ο  κ. καθηγητής του  ΕΜΠ και η ομάδα του στην λεγόμενη  «λύση  2» η οποία τονίζει ότι «θα πρέπει να γίνουν έργα στην ανάντη λεκάνη. Αυτά περιλαμβάνουν (α) συντήρηση και επέκταση των υπαρχόντων έργων ορεινής υδρονομίας, (β) κατασκευή εσχάρας συγκράτησης κορμών δένδρων ανάντη της ήδη διευθετημένης κοίτης και πλησίον της γέφυρας της περιμετρικής οδού, (γ) κατασκευή φράγματος ανάσχεσης – εμπλουτισμού υδροφορέων στην κεντρική ορεινή κοίτη, και (δ) κατασκευή φράγματος αποθήκευσης στο ανατολικό τμήμα της λεκάνης. Τα έργα αυτά θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα οφέλη, προσφέροντας επιπλέον υδατικούς πόρους. Στον ίδιο στόχο μπορεί να συμβάλει ο ανασχεδιασμός των χαράξεων των ρεμάτων που συμβάλλουν στον Νέδοντα», δείχνει  ξεκάθαρα το σωστό  δρόμο  και τεκμηριώνει ότι δεν είναι μονόδρομος  η πρόταση του «Μορέα».

Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι ο κ. Νίκας παρότι πήρε τη σωστή θέση για την ουσία του αντιπλημμυρικού έχει υποπέσει σε «φάουλ»  διότι όφειλε να είχε δρομολογήσει ο ίδιος συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να παρουσιαστεί η μελέτη και αφού μάλιστα από το Περιφερειακό Συμβούλιο  πήρε την απόφαση για ανάθεση της μελέτης στον κ. καθηγητή και την ομάδα του και με τη δική μας ψήφο και όχι βέβαια να ζητείται συνεδρίαση όπως κάναμε από τους περιφερειακούς συμβούλους με την διαδικασία των υπογραφών.

 

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Μετάφραση