5.10.22

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Μεγάλος κίνδυνος για την ελαιοπαραγωγή από τους αυξημένους πληθυσμούς δάκου

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Μεγάλος κίνδυνος για την ελαιοπαραγωγή από τους αυξημένους πληθυσμούς δάκου

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Ενώ έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμός για να σωθεί η φετινή ελαιοπαραγωγή λόγω των αυξημένων πληθυσμών δάκου, ο κ. Περιφερειάρχης απαντώντας στην συνεδρίαση της Δευτέρας στην επερώτηση της κας Νικολάκου, είπε πως όλα πάνε καλά και κάποια μικροπροβλήματα μόνο υπάρχουν.

Δυστυχώς όμως για τους ελαιοπαραγωγούς τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσίασε ο κ. Περιφερειάρχης. Ο δακοπληθυσμός αυξάνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις περιοχές του νομού Μεσσηνίας και αν δεν βρεθεί λύση να γίνουν ψεκασμοί άμεσα σε όλο το νομό Μεσσηνίας, η ελαιοπαραγωγή κινδυνεύει με καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και γιατί προμηθεύθηκε  μόνο  την πυρεθρίνη FORZA  αλλά και διότι το βιολογικό σκεύασμα success που έστειλε δεν επαρκεί για να γίνει ψεκασμός σε όλο το νομό.

Κατά τη γνώμη μας επειδή ο ψεκασμός πρέπει να γίνει τώρα, οφείλει  να πάρει την ευθύνη ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και να δώσουν εντολή ώστε να ψεκαστεί όλος ο νομός Μεσσηνίας με την πυρεθρίνη Forza αφού  μόνο αυτό  το σκεύασμα υπάρχει και επιπλέον να πιεστεί το υπουργείο να στείλει  άλλη τόση ποσότητα από το βιολογικό σκεύασμα success για να μπορούν να γίνουν τέσσερις ψεκασμοί.

Αν βέβαια μπορεί  να εξασφαλιστεί ΑΥΡΙΟ άλλο σκεύασμα να γίνει ψεκασμός με άλλο σκεύασμα διαφορετικά είναι μονόδρομος να επαναληφθεί ο ψεκασμός με το διαθέσιμο σκεύασμα που υπάρχει, .(εξάλλου ο  σοφός λαός έχει  βγάλει παροιμία για αυτές τις περιπτώσεις «από  το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα» )…   

Οποιαδήποτε ολιγωρία έστω και λίγων ημερών θα είναι καταστροφική  για την ελαιοπαραγωγή και φυσικά θα έχετε και εσείς μερίδιο της ευθύνης για την καταστροφή εκτός από τους γνωστούς και  μη εξαιρετέους καταστροφείς κ. Λιβανό  και   Γεωργαντά  των οποίων η ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι αδιαμφισβήτητη και τεράστια.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

Τι θα πράξετε ώστε αύριο να γίνει ψεκασμός σε όλο το νομό Μεσσηνίας;

Συμφωνείτε με τις προτάσεις μας;

Θα δώσετε εντολή να γίνει ΑΥΡΙΟ καθολικά δακοκτονία σε όλο το νομό Μεσσηνίας;

 

Ο  επερωτών  περιφερειακός σύμβουλος

Θανάσης Πετράκος

 

 

Μετάφραση