12.6.15

Πρόβλημα στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια οικονομία χωρίς λύση

Πετράκος: Πρόβλημα στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια οικονομία χωρίς λύση

«Το αργότερο ώς στις 30 Ιουνίου θα υπάρξει λύση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν προβλήματα στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία τα οποία ήδη φαίνονται στη Γερμανία» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. «Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο (από τη σημερινή κατάσταση)» σημείωσε ο βουλευτής. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε δε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί στις διαπραγματεύσεις λύση τώρα, με βιώσιμο χρέος και αναπτυξιακό πρόγραμμα, και όχι παράταση του προγράμματος όπως ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου. 

«Οι 47 σελίδες είναι το όριο, δεν μπορεί να γίνει αυτός ο βαρύς συμβιβασμός βαρύτερος» σημείωσε ο κ. Πετράκος, ενώ για την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση δήλωσε ότι «και εμείς αποχωρήσαμε από το Brussels Group.» 

«Ο χρόνος τελειώνει και έχουμε σοβαρή εμπλοκή» προειδοποίησε πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τη διαπραγμάτευση. 

«Όταν λέει ο Τσίπρας για εντατικοποίηση των θεσμών περιλαμβάνει και το ΔΝΤ... Χωρίς την τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση. Κανένας πολιτικός στην Ευρώπη δεν βάζει υπογραφή αν δεν υπάρξει έγκριση της τρόικας» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Εφόσον αποχωρεί το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση έχουμε εμπλοκή, γι’ αυτό και η "φιλενάδα" του Τσίπρα Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε προ εβδομάδας ότι χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει λύση» πρόσθεσε ο βουλευτής. 

«Η χώρα είναι σε δραματική στιγμή, άκουσα κάτι φίλους μου του ΣΥΡΙΖΑ να λένε στα τσακίδια (για το ΔΝΤ) όμως όταν ένα από τα μέρη της τρόικα αποχωρεί η εξέλιξη είναι απολύτως αρνητική» σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.

«Δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αποφασίσει εθνική αυτοκτονία για τη χώρα του και πολιτική αυτοκτονία για τον εαυτό του» δήλωσε. Συμφωνία που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση θα την ψηφίσουμε. Όσον αφορά το ενδεχόμενο καταστροφής της ευρωζώνης από ενδεχόμενο Grexit με την οποία απειλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Ποταμιού έκανε λόγο για αστειότητες. 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/283296/petrakos-horis-lusi-tha-ehoun-provlima-i-europaiki-kai-i-pagosmia-oikonomia/#ixzz3cq9uHtfF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Μετάφραση