11.2.22

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟ Η.Δ. ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΣΥΠ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ  ΠΡΟ  Η.Δ.  ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΣΥΠ

Κύριε Πρόεδρε κύριε Περιφερειάρχη

Κυρίες και κύριοι  συνάδελφοι

Μείζον θέμα προκύπτει  από το  γεγονός  ότι  στον  δρόμο  Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη στον οποίο μάλιστα  αναδείχθηκε  ο προσωρινός    ΔΕΝ περιλαμβάνεται η Παράκαμψη της Πύλου.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο για την εξαίρεση της Παράκαμψης Πύλου είναι αδιανόητη ,έξω από  κάθε λογική. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε να γίνει συγχρονος αυτοκινητόδρομος και  να περνάνε όλα τα οχήματα από την πλατεία  και τον αστικό ιστό της Πύλου .

Για αυτό  οφείλουμε  ως Περιφερειακό  Συμβούλιο να αντιδράσουμε άμεσα  και να απαιτήσουμε να ενταχθεί στη σύμβαση του υπό  κατασκευή έργου δρόμο  Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη  .

Επιπλέον πρέπει να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας προς τον υπουργό Υποδομών διότι αγνοήθηκαν εντελώς  καθότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είχε   γνωμοδοτήσει θετικά υπό όρους και προϋποθέσεις (αντιπλημμυρικά έργα, πρόσβαση στη ΒΙΠΕ, διατήρηση σιδηροδρομικής γραμμής, κατάργηση διοδίων περιφερειακού κ.λπ.), για τη ΜΠΕ του έργου στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

 

Για όλους αυτούς τους προφανείς λόγους ζητάμε το θέμα να ενταχθεί ως κατεπείγον  προ Η.Δ. και να προταχθεί  στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο της 14/2/2022.

Οι  προτείνοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Μετάφραση