21.2.22

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι ,χαιρετίζω τη σημερινή σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης στον ηρωικά αγωνιζόμενο λαό της Κούβας ο  οποίος επί 6  δεκαετίες αντιμετωπίζει το εγκληματικό εμπάργκο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών  . Δυστυχώς λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας . Είναι όμως μαζί σας η  συνείδηση μου , η σκέψη μου και η καρδιά  μου . Η Κούβα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός εμπάργκο 6 δεκαετιών που κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος! Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας δεν επιτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης.

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο διατηρεί αλλά και ενισχύει τις 243 πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε την περίοδο 2017 — 2021 η κυβέρνηση Τραμπ και συνεπάγονται νέα εμπόδια στην πρόσβαση της Κούβας σε καύσιμα, νέες απαγορεύσεις σχετικά με τον Τουρισμό, επιπλέον κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Κούβα και πολλά άλλα. Από αυτά τα μέτρα, μάλιστα, τα 50 εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όμως η  Κούβα  έδειξε την διεθνιστική και ανθρωπιστική της αλληλεγγύη   και στην πανδημία του κορονοίού   όπως έκανε σταθερά  πάντοτε   μετά από την κουβανική επανάσταση, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί επαγγελματίες υγείας πήγαν με αποστολές σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν σε ανθρωπιστικές καταστάσεις και κρίσεις.  

Για αυτό η Κούβα δεν είναι μόνη. Η αλληλεγγύη  των λαών θα συνεχίσει να είναι ασπίδα στον Κουβανικό λαό ενάντια στην υπονόμευση των    Αμερικάνων ιμπεριαλιστών .

 Είμαστε δίπλα στον λαό της Κούβας και στην κυβέρνηση του  και  σαν πολίτες και σαν Περιφερειακή παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

 

Μετάφραση