22.8.12

Ερώτηση με θέμα "Αποκατάσταση ερυθρού φανού στο λιμένα Κορώνης, Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας"


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς 
Εθνικής Άμυνας
Ναυτιλίας

Θέμα: Αποκατάσταση ερυθρού φανού στο λιμένα Κορώνης, Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας

Είναι γνωστό ότι το Δεκέμβριο του 2008 υπήρξε μεγάλη θαλασσοταραχή στην Κορώνη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του λιμανιού της Κορώνης και της σκυρόδετης βάσης του φάρου (ερυθρός φανός), ο οποίος βρίσκεται στο λιμάνι της Κορώνης. 

Ο Λιμενικός Σταθμός της Κορώνης, ο τότε Δήμος Κορώνης και ο σημερινός Δήμος Πύλου – Νέστορος, στον οποίο ανήκει η Κορώνη έχουν από την ημέρα της καταστροφής του φάρου απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στα συναρμόδια Υπουργεία και έχουν ζητήσει την αποκατάσταση της σκυρόδετης βάσης του φάρου, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ναυτικού ατυχήματος, καθώς δεν έχει εγκατασταθεί ούτε προσωρινή φωτοσήμανση στο συγκεκριμένο σημείο.
Όμως δεν έχει υπάρξει αποκατάσταση της σκυρόδετης βάσης εδράσεως του ερυθρού πυρσού λιμένα Κορώνης, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μη λειτουργεί ο φάρος.
Με δεδομένο ότι η β΄ φάση κατασκευής του έργου «αποκατάσταση ζημιών του προσήνεμου μώλου στο λιμένα Κορώνης» δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα, επιβάλλεται να εγκρίνετε και να χρηματοδοτήσετε την τοποθέτηση νέας υποδοχής για τον αυτόματο ερυθρό πυρσό του λιμένα Κορώνης σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Πότε θα εγκρίνουν και αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν την τοποθέτηση νέας υποδοχής για τον αυτόματο ερυθρό πυρσό του λιμένα Κορώνης σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων, διότι η συνέχιση της μη λειτουργίας του φάρου στο λιμένα Κορώνης εγκυμονεί κινδύνους ναυτικού ατυχήματος;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Πετράκος

Μετάφραση