30.5.13

Ερώτηση με θέμα: "Ανάκληση της μετάθεσης - μετακίνησης του ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου Νομού Μεσσηνίας"

29/5/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
·         Υγείας

Θέμα: Ανάκληση της μετάθεσης - μετακίνησης του ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου Νομού Μεσσηνίας


Η μετάθεση – μετακίνηση του επιμελητή Β ιατρού κ. Γιαννέλου Ηλία από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου Ν. Μεσσηνίας στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση σε όλη την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκδώσει ομόφωνες αποφάσεις τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου- Νέστορος όσο και τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Παπαφλέσσα στις οποίες τονίζουν η μετακίνηση του ιατρού θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των πολιτών των Τ.Κ. Βλαχόπουλο, Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, Τ.Κ. Μανιακίου, Τ.Κ. Παπαφλέσσα και Τ.Κ. Μαργελίου η πλειοψηφία των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας .
Η απόφαση αυτή τονίζουν οι φορείς μόνο απερίσκεπτη και απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να μετακινούνται για σε μεγάλες αποστάσεις για να τους παρασχεθούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας αφού πλέον στο περιφερειακό ιατρείο θα υπάρχει ένα μόνο ιατρός χωρίς ειδικότητα για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλης της περιοχής πράγμα που είναι πρακτικά αδύνατο. Επιπλέον είναι αδιανόητο να έχει εγκριθεί η κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο προϋπολογισμού 260.00 ευρώ και την ίδια στιγμή να μετατίθεται το προσωπικό που θα το λειτουργήσει.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
  • Προτίθεται το Υπουργείο να ανακαλέσει την μετάθεση – μετακίνηση του εν λόγω ιατρού ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Π.Ι. Βλαχόπουλου;

Ο ερωτών βουλευτής


Πετράκος Αθανάσιος 

Μετάφραση