19.2.14

Επίκαιρα ζητήματα εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

19/02/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρα ζητήματα εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και Θανάσης Πετράκος συναντήθηκαν στην Τρίπολη με τις  Πρυτανικές  αρχές του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και  τον  Περιφερειακό  Διευθυντή   της Δημόσιας Εκπαίδευσης  , προκειμένου να συζητήσουν για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κ. Μασσέλο και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Γ. Τσούλο, τέθηκαν τα σημαντικά και χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και έχουν σχέση με τους στόχους και την προοπτική, τη λειτουργική του ένταξη στην τοπική κοινωνία, τη συσπείρωση της εκπαιδευτικής και φοιτητικής κοινότητας. Η μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης, η έλλειψη διοικητικού αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού (όπως στα τμήματα Οικονομίας Τρίπολης και Νοσηλευτικής Σπάρτης), η έλλειψη κτιριακών υποδομών (σε Κόρινθο και Ναύπλιο), δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με την νέα πρυτανική αρχή και θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Μισθό ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε σχέση με πειθαρχικά ζητήματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν στο Διευθυντή Εκπαίδευσης, ότι:
α)  Θεωρούν άδικη, και απαράδεκτη τη δίωξη της δασκάλας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων "Γιάννης Ρίτσος" και αιρετής εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, για ενέργειες που ανάγονται στη συνδικαλιστική της δράση. Η δίωξη αυτή πρέπει άμεσα να σταματήσει.
β)  Θεωρούν αντιπαιδαγωγική και εκδικητική την πολιτική καταλογισμού απουσιών στους μαθητές που τα σχολεία τους ήταν σε κατάληψη το φθινόπωρο του 2013, επειδή αυτό συμβαίνει μόνο στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν μάλιστα οι συνθήκες κατάληψης, απεργίας των καθηγητών, αλλαγής ωραρίου και έδρας διδασκαλίας δημιούργησαν κλίμα έλλειψης συντονισμού στα σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης και ελευθερίας. Η φίμωση μαθητών και καθηγητών δεν θα περάσει. 

Μετάφραση