27.2.14

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της ΟΣΜΕ.

27/02/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της ΟΣΜΕ.


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Υποδομών κ Μεταφορών Ευγενίας Ουζουνίδου (Υπεύθυνη της ΕΕΚΕ), Θανάση Πετράκου και τον Γραμματέα της Ν.Ε. των ΔΕΚΟ Μάξιμο Μπόλα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Οδικών & Εμπορευματικών Μεταφορών  Τζιμοράγκας Βασίλειος, Κάτσικα Δημήτριο, Παπούλια Γεώργιο και Σκουλίκιδη Πέτρο.
Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Οδικών και Εμπορευματικών Μεταφορών οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από 30.000 αυτοκινητιστές ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για τις διεκδικήσεις τους οι οποίες ιεραρχήθηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη της 16ης Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.    
Συγκεκριμένα τόνισαν ότι ενώ η χώρα βούλιαζε στην ύφεση οι μνημονιακές κυβερνήσεις προχώρησαν στην λεγόμενη απελευθέρωση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να απομειωθεί πάρα πολύ η περιουσία τους. Σήμερα όλοι οι μεταφορείς βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση τα χρέη τους αυξάνονται αλματωδώς (ΟΑΕΕ, Εφορία, Τράπεζες) και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, διότι όπως προκύπτει από την μελέτη του ινστιτούτου μεταφορών από το 2009 έως το 2013 έχει μειωθεί ο τζίρος τους 52%.
Διεκδικούν :
1.                  Να γίνονται έλεγχοι ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μεταφορά από αλλοδαπά φορτηγά και ΙΧ φορτηγά.
2.                  Να υπάρξουν ουσιώδης αλλαγές στην φορολόγησή τους .
3.                  Να μειωθούν τα διόδια για τους επαγγελματίες καθότι αυξάνουν υπερβολικά το λειτουργικό τους κόστος αφού ένα φορτηγό το 2008 πλήρωνε 42 € για το δρομολόγιο  Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα σήμερα για το ίδιο δρομολόγιο 205 ευρώ.
4.                  Να ρυθμιστούν οι οφειλές στο ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί ο κλάδος υγείας και σύνταξης.
Τέλος τόνισαν αν κατά τις διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις θα ξεκινήσουν στην 7 Μαρτίου απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:
1.                  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως οφειλών στα ασφαλιστικά τους ταμεία να έχουν δωρεάν πρόσβαση  στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας
2.                  Τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα τους η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα τα αναδείξει με παρεμβάσεις της στην βουλή.
3.                  Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει διαβούλευση για να αναδειχθούν τα προβλήματα του κλάδου τους
Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών  οι οποίες έχουν οδηγήσει σε τρομακτική ύφεση την ελληνική οικονομία και σε φτωχοποίηση του λαού με συνέπεια και ο κλάδος των μεταφορών ο οποίος ήταν ο δεύτερος μετά τον κλάδο της οικοδομής στο ΑΕΠ της χώρας να έχει υποστεί και αυτός τεράστια μείωση για αυτό η ουσιαστική λύση είναι η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση