30.8.15

«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ».
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας και το 3ο μνημόνιο δείχνει τα κοφτερά δόντια του. Πρώτοι που «ένιωσαν» το 3ο μνημόνιο ήταν οι συνταξιούχοι που την Παρασκευή 28/8/2015 είδαν μειωμένες τις συντάξεις τους λόγω αυξημένων εισφορών στον ΕΟΠΥΥ. Οι μειώσεις αφορούν τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις. Είναι ένα μέτρο  εξόντωσης των ήδη συρρικνωμένων συντάξεων πείνας και εξαθλίωσης. Μόνο από αυτό το μέτρο, οι συνταξιούχοι θα χάνουν κάθε χρόνο 850 εκ. Ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό.  Δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή.
Έπονται επτά ακόμα μέτρα περικοπής των συντάξεων, με πρώτα απ’ όλα τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα οποία θα κοστίσουν στους συνταξιούχους 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μιλάμε για τον πρόωρο «θάνατο» των συνταξιούχων. Είναι αθλιότητα, είναι ντροπή, είναι όνειδος να οδηγούνται στον καιάδα οι απόμαχοι της δουλειάς.
Δυστυχώς ο εναπομείνας  μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία,  το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ,  εξοντώνουν  καθημερινά, με τα μνημόνια και με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν, τον ελληνικό λαό.
Η  μόνη ελπίδα σήμερα ενόψει και των εκλογών για να δούμε μία νέα προοπτική για τη χώρα είναι μια πολύ ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Με πολύ ισχυρή τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και τον ενωμένο αγώνα του λαού μπορούν να καταργηθούν  τα μνημόνια, η λιτότητα και η εθνική υποτέλεια. Σήμερα μόνο με πολύ ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μπορεί η χώρα να ανακτήσει τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία και να προχωρήσει σε μία νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση