1.9.15

3ο Μνημόνιο και φαρμακερό για αγρότες και κτηνοτρόφους

3ο Μνημόνιο και φαρμακερό για αγρότες και κτηνοτρόφους
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε μια νύχτα το γενναίο και συντριπτικό ΟΧΙ του αγροτικού κόσμου στην πρόταση Γιούνκερ, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ όταν συμφώνησε το 3ο μνημόνιο και το ψήφισε στη Βουλή μαζί με τους νέους συγκυβερνήτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες θα τους οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της παραγωγής και της γης τους, θα τους ρίξουν στην «χωματερή» της ανεργίας και θα φέρουν την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση.
Ειδικότερα :

1.   Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% και μετά στο 29%.
2.   Διπλασιάζεται άμεσα η προκαταβολή φόρου στο 55% και μάλιστα αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014 και αυξάνεται σταδιακά στο 75% και μετά στο 100%.
3.   Καταργείται η πρόσφατα ψηφισμένη από τη Βουλή απαλλαγή από φόρο των αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.
4.   Καταργείται σταδιακά η επιστροφή φόρου(επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο.
5.   Αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες.(φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι κλπ).
6.   Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ.
7.   Μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.
8.   Υιοθετείται η απαράδεκτη πρόταση του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των ημερών ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, που θα καθορίζονται πλέον… από τον παρασκευαστή!!!
Αγρότη,-ισσα
Η ανατροπή των μνημονίων είναι μονόδρομος επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.
Στις εκλογές-εξπρές που μας οδήγησαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, ελπίζουν ότι δεν θα προλάβεις να συνειδητοποιήσεις την καταστροφή σου, και τάζουν ισοδύναμα-αντίμετρα και άλλα παραμύθια για να υποκλέψουν την ψήφο σου.
Με ένα νέο αγωνιστικό ΟΧΙ καταδίκασε τις μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.
Η ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και οι συλλογικοί αγώνες είναι η μόνη ελπίδα να ανακτήσει η χώρα μας τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία της, να προχωρήσει σε μια νέα προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και να βάλει τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Μετάφραση