10.9.15

Αρθρο Θαν. Πετρακου ΔΕΘ τόπος μαρτυρίου για την αλήθεια.

Άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΛΑΪΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ Θανάση Πετράκου

ΔΕΘ τόπος μαρτυρίου για την αλήθεια.
Ανέκαθεν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν ένας τόπος μαρτυρίου για την αλήθεια από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και υποψήφιους πρωθυπουργούς, ήταν το μέρος που είχαν δικαίωμα να πουν τα μεγαλύτερα ψεύδη στους ψηφοφόρους. Ακόμη και μετά την ψήφιση τριών μνημονίων η ΔΕΘ παραμένει μια Disneyland των ψευδών και των κενών υποσχέσεων.
Στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Ο Αλέξης  Τσίπρας στην ΔΕΘ δεσμεύθηκε για ανάπτυξη, για τερματισμό της λιτότητας, για παράλληλο πρόγραμμα, για ισοδύναμα μέτρα στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου! Ανάλογες υποσχέσεις – δεσμεύσεις αναμένεται να δώσει και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μη υλοποιήσιμες δεσμεύσεις για να υποκλέψουν την ψήφο από τους πολίτες. Καθώς ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μεϊμαράκης εξηγούν γιατί αυτά τα ισοδύναμα που υπόσχονται δεν τα έχουν εντάξει στο 3ο Μνημόνιο εξ αρχής και γιατί δηλαδή αυτό θα γίνει μετεκλογικά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μαζί ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο με μια ευρεία πλειοψηφία 222 βουλευτών.
Είναι προφανές ότι αν μπορούσαν  να  κάνουν αλλαγές στο 3ο Μνημόνιο θα είχαν διαπραγματευτεί με τους δανειστές την αποδοχή των αλλαγών αυτών καθώς αυτό ήταν απόφαση μιας τέτοιας ευρείας πλειοψηφίας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στο υφεσιακό μείγμα του 3ου Μνημονίου. Για  αυτό  η  Λαϊκή  Ενότητα τονίζει  και  επιμένει ότι  η ανατροπή των μνημονίων είναι μονόδρομος ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που έχει πάρει η ελληνική οικονομία με τα υφεσιακά μέτρα τόσο του 1ου, του 2ου αλλά και του 3ου Μνημονίου. Η συνεχής λιτότητα που επιβάλει στην χώρα μας η παραμονή στην Ευρωζώνη, μιας νομισματικής ένωσης που λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων κατά βάση της Γερμανίας και των άλλων βόρειων χώρων, οδηγεί τον νότο σε οικονομικές κρίσεις άλλες μεγαλύτερες (Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία) και άλλες μικρότερες (Ιταλία, Ισπανία).
Ακούγεται το ψέμα ότι έκτος ευρώ θα έρθει η καταστροφή. Την απάντηση σε αυτό την έδωσε σε άρθρο του ο Paul Krugman (Οικονομολόγος, Νομπελιστάς) ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει ότι «Στην Ευρώπη συχνά μπορείς να ακούσεις τον ισχυρισμό ότι η έξοδος από το ευρώ και η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα σημάνει καταστροφή. Πριν από δώδεκα χρόνια, όταν οι Σουηδοί ψηφοφόροι απέρριψαν το ευρώ, το έκαναν παρά τη διάχυτη επιμονή των ελίτ ότι η απόρριψη θα ήταν τρομακτικό λάθος. Εντούτοις, οι ελίτ έσφαλλαν».
Επίσης τα  πέντε κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ) που  ψήφισαν  το  3ο  μνημόνιο  προσπαθούν να αποκρύψουν πως ότι και αν ψηφίσεις, το μνημόνιο θα εφαρμόζεται  χωρίς  παρεκκλίσεις και  επιπλέον  απαιτείται  να  γίνει και ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός (ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.). Αποκαλυπτικό είναι το «τελεσίγραφο" που έστειλαν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, και ΠΑΣΟΚ ότι απαιτείται η συναίνεση τους για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για το χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο με κυβέρνηση ευρείας νομιμοποίησης η διαπραγμάτευση για το χρέος».
Βέβαια αυτό που δεν περίμενα από τον πρώην Πρωθυπουργό στην προεκλογική του ομιλία ήταν να μιλήσει σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι εκλογές και η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη. Σαν να μην υπήρξε ποτέ το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η θλιβερή μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, σαν να μην το υπερψήφισε μαζί με τα μνημονιακά κόμματα (τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ). Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές για να «καθαρίσει» από τους  βουλευτές του ΟΧΙ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο έγινε «Συμφωνία», αποκαλύπτοντας έτσι τι εννοούσε ο Γιάννης Δραγασάκης όταν δήλωσε ότι «δαιμονοποιήσαμε το μνημόνιο». Ισχυρίστηκε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν συνεργάστηκε μαζί του στην ψήφιση του νομοσχεδίου αντιθέτως με του ΑΝΕΛ κατηγορώντας τους Βουλευτές της ΛΑ.Ε. ουσιαστικά για λιποταξία στις πιο σκληρές μάχες. Υπενθυμίζω στον κ. Τσίπρα ότι εμείς της ΛΑΕ δεν υποταχθήκαμε, δεν συνθηκολογήσαμε αλλά εξακολουθούμε να δίνουμε την μάχη για να  καταργηθούν  και  τα  τρία  μνημόνια,  για να  διαγραφεί το  μεγαλύτερο  μέρος του  χρέους,  να  σταματήσει  η  λιτότητα και  να  μην  ξεπουληθεί  η  δημόσια  περιουσία. Ενώ αυτός λιποτάκτησε  από  τη μάχη  και  παρέδωσε  τη  χώρα  και  το  λαό στους  δανειστές. Μια μάχη που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κράτησε 17 συνεχόμενες ώρες. Δυστυχώς ακόμα και 117 ώρες να κρατούσε η μάχη αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος και με δικό σου σχέδιο εξόδου –σχέδιο για το οποίο ο κος Τσίπρας έδινε μάχες στην Κ,Ε, του ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξει- η μάχη ήταν από την αρχή χαμένη. Συνεπώς όσο και αν λέει ο κ. Τσίπρας ότι πολέμησε ένα είναι γεγονός, ότι  με τον τρόπο που  έδωσε  τη  μάχη οδηγήθηκε στο  να μην υπάρξει οδός διαφυγής από το 3ο μνημόνιο.
Για αυτό το μόνο που απομένει στο κ. Τσίπρα είναι μια καλή προεκλογική καμπάνια με εκμετάλλευση των αντι-δεξιών πεποιθήσεων του ελληνικού λαού ώστε να περιορίσει τις απώλειες προς την ΛΑ.Ε.. Συνεπώς το «τελειώσαμε με το παλιό» κτλ, σημαίνει τελειώσαμε με το παλιό μνημόνιο και φέραμε ένα νέο μνημόνιο. Αντίστοιχα το σύνθημα της ΝΔ «πάμε μπροστά» σημαίνει πάμε μπροστά σε ένα νέο τοίχο που είναι το 3ο μνημόνιο ύφεσης και καταστροφής της χώρας που θα την πάει ακόμα πιο πίσω. Βέβαια και οι δυο χρησιμοποιούν ωραίες διαφημιστικές καμπάνιες καθώς τα καλά ψέματα χρειάζονται και ωραίο περιτύλιγμα μήπως και ο λαός τα καταπιεί.  
Η ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και οι συλλογικοί αγώνες είναι η μόνη ελπίδα για να ανακτήσει η χώρα μας την κυριαρχία, την ανεξαρτησία της, μια ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία της δημοκρατίας. Για να προχωρήσει σε μια προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση, βάζοντας τέλος στα μνημόνια και την υποτέλεια.

Χρειάζεται ο λαός να δώσει ένα ισχυρό ΝΑΙ στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η  οποία  επιδιώκει να συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές και αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις και εκφράζει με συνέπεια την συνέχεια του ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Μετάφραση