1.11.19

Επιμένει να εκτίθεται ο κ. Περιφερειάρχης


           Επιμένει  να εκτίθεται ο κ. Περιφερειάρχης
Ο κ. Νίκας για να  μην στεναχωρηθεί ο κ. Μητσοτάκης από  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, επιμένει   να εκτίθεται  ο  ίδιος. Για να μην υλοποιήσει την απόφαση του ΠΕΣΥΠ , για τη διάλυση της ΔΕΗ και την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης, είπε χθες ότι  «Δεν υπάρχει πλειοψηφική απόφαση του ΠΕΣΥΠ». παρότι ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε ότι «περνάει η πρόταση του κ. Πετράκου κατά πλειοψηφία».
Οφείλουμε να πούμε στον κ. Περιφερειάρχη  ότι:
 α) Το 18  είναι  μεγαλύτερο από το 17 σε όλα τα μήκη και πλάτη της  γης .
β) Οι  παρατάξεις που στήριξαν τη πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» αριθμούν στο ΠΕΣΥΠ 31 Περιφερειακούς Συμβούλους  συνεπώς όχι μόνο είμαστε  η απόλυτη πλειοψηφία του ΠΕΣΥΠ αλλά πολύ παραπάνω.
γ) Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία αν υπάρχει «πλειοψηφική απόφαση» καλώ τον κ. Περιφερειάρχη  να δεχτεί την πρόταση που διατυπώνω : «Στην αρχή της επόμενης συνεδρίασης του ΠΕΣΥΠ να επαναληφτεί η ψηφοφορία».

δ)  Ο κ. Νίκας θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι αποτελεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα και ως εκ τούτου  και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορεί το πραξικόπημα Θεοδωρικάκου να  του προσφέρει δικτατορικά πλειοψηφία  και να μην τον ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί "πραξικόπημα" όπως φρόντισε να το αποδείξει για μια ακόμη φορά με την τροπολογία  των απαλλοτριώσεων για το σκουπιδοεργοστάσιο ,αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η σπουδή του  να δώσει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση  για  τη διάλυση της ΔΕΗ και την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης   τον εκθέτει  ανεπανόρθωτα .   Είναι και θα είναι μειοψηφία όμως και θα το αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο έντονα όσο θα ενεργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μια ελπίδα έχει: Να τα βρει με τον κ. Τατούλη, με ό, τι συνεπάγεται αυτό...
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥΜετάφραση