25.2.20

Δήλωση Θανάση Πετράκου Το ΠΕΣΥΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ


Δήλωση Θανάση Πετράκου
Το ΠΕΣΥΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ

Η απόφαση του ΠεΣυΠ χθες (Δευτέρα 26/2/2020) να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την κατασκευή χωρίς άλλες καθυστερήσεις και χωρίς διόδια του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα, είναι μία ιστορική απόφαση. Το ΠεΣυΠ συμπαρατάσσεται στον αγώνα για να πάψει επιτέλους να είναι ο δρόμος αυτός «δρόμος του θανάτου».
Ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και ευθύνη γιατί η ενωτική και αγωνιστική στάση μας είχε ως αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί η πρότασή μας, απ’ όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του ΠεΣυΠ. Η οποία βελτιώθηκε και συμπληρώθηκε από θετικές προτάσεις και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης – παρά τις διαφορές μεταξύ μας – για το κοινό καλό.
Δυστυχώς η παράταξη του κ. Νίκα δεν θέλησε να κάνει ολόκληρο το βήμα και να είναι παρούσα αύριο (Τετάρτη 26/2/2020) στην ιστορική συγκέντρωση στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας στην οποία θα συναντηθούμε για πρώτη φορά σε κοινό αγώνα η αυτοδιοίκηση και οι φορείς τριών περιφερειών και πέντε νομών.
Εμείς θα συνεχίσουμε την ενωτική και αγωνιστική μας προσπάθεια για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την περιφέρειά μας και την χώρα.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να νιώθουμε ικανοποίηση γιατί συμβάλλαμε για μια ακόμη φορά σε μια ενωτική και αγωνιστική απόφαση του ΠεΣυΠ.
Τη νίκη την φέρνουν οι αγώνες. Οι στιγμές απαιτούν να είμαστε όλοι ενωμένοι. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στο μέλλον του τόπου να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Είκοσι χρόνια είναι αρκετά να μας εμπαίζουν οι πολιτικές εξουσίες. Εδώ και τώρα να κατασκευαστεί ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Η απόφαση του ΠεΣυΠ είναι η εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Το  Περιφερειακό  Συμβούλιο Πελοποννήσου  στη  σημερινή (Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου  2020) συνεδρίαση του συζήτησε   προ Ημερησίας  Διάταξης  μετά από πρόταση του  επικεφαλή της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  Θανάση  Πετράκου το θέμα: «Συμπαράταξη με το συμβούλιο Αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στις κινητοποιήσεις για το Πάτρα – Πύργος –Καλό Νερό –Τσακώνα»  και αποφάσισε τα  εξής:
Το  Περιφερειακό  Συμβούλιο Πελοποννήσου  χαιρετίζει την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου οι συγκρότησαν «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν σε προκήρυξη Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας –Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία –Καλό Νερό – Τσακώνα που –άμα την κατασκευή του δεν θα πρέπει να έχει διόδια.
Σε αυτό   τον σημαντικό αγώνα είναι παρούσα  η Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία  την Αχαΐα , τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά , αφορά και  τη Μεσσηνία αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Για αυτούς τους λόγους αποφασίζει:
1)  Να συμπαραταχθεί  με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει με   ευρεία   διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τα μέλη του    στην κινητοποίηση του «Συμβουλίου Αιρετών» Δυτικής Ελλάδας  και Ιονίων νήσων την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στη περιοχή της Βουπρασίας.
2)Να συμμετέχει  σε κάθε  επόμενη κινητοποίηση  που θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Αιρετών  για το ίδιο  θέμα .
3) Να συζητήσει  σε επόμενη συνεδρίαση του και σε συνεργασία με τους Δημάρχους  και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και το Συμβούλιο Αιρετών   διοργάνωση ανάλογης κινητοποίησης στο Καλό Νερό με βασικό αίτημα την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό -  Τσακώνα  και  την απρόσκοπτη κατασκευή    του  Πάτρα- Πύργος –Ολυμπία χωρίς επιπλέον  καθυστερήσεις. Επιπλέον καθυστερήσεις θα οδηγήσουν να θρηνήσουμε και  νέα   θύματα .Επίσης διεκδικούμε    και τη δημοπράτηση και  κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής  Πάτρα-Καλαμάτα"».


Μετάφραση