28.2.20

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Νέο κάλεσμα του Θανάση Πετράκου
Για το Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου έγινε μια μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Βουπράσιο στην οποία συναντηθήκαμε η αυτοδιοίκηση, οι φορείς πέντε νομών και τριών Περιφερειών αλλά και η εκκλησία για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν δίνουμε άλλη περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση.
Απαιτούμε να κατασκευαστεί τώρα χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς διόδια και σε όλο του το μήκος (πλην φυσικά των 22 χιλιομέτρων που απαγορεύει το ΣτΕ), ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα. Απαιτούμε όχι άλλο αίμα στο δρόμο – καρμανιόλα. Η μνήμη των διακοσίων νεκρών και οι τέσσερεις χιλιάδες τραυματίες το απαιτούν.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση αλλά και η αποφασιστικότητα όλων των παρόντων για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία.
Η απόφαση για μεγάλη συγκέντρωση στις 6 Απριλίου 2020 στο Σύνταγμα μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας να συμβάλλουμε για την επιτυχία της.
Επειδή το τμήμα που κινδυνεύει να μην γίνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι το Καλό Νερό – Τσακώνα, καλώ για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή, όλους να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα. Είναι ανεπίτρεπτο ο κ. Νίκας και η περιφερειακή αρχή να συνεχίσουν να λειτουργούν ως παρακολούθημα της κυβέρνησης. Θέλω επίσης, να καλέσω όλους τους Δημάρχους και όλους τους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Μεσσηνίας αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού να μπουν πιο ενεργά στον αγώνα και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της 6ης Απριλίου στο Σύνταγμα. Δεν θεωρώ ότι είναι καλό το ότι είμαστε την Τετάρτη μόνο τέσσερεις αυτοδιοικητικοί στη συγκέντρωση στο Βουπράσιο (οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Τριφυλίας, η κα Νικολάκου και ο υπογράφων). Τέλος, υποχρέωση και ευθύνη έχουν και όλοι οι βουλευτές της Μεσσηνίας να βάλλουν τα συμφέροντα των πολιτών της Μεσσηνίας πάνω από τις κομματικές τους δεσμεύσεις.
Οι στιγμές απαιτούν συμπαράταξη και αγώνα απ’ όλες και όλους, γιατί μόνο με ενότητα και αγώνα θα πετύχουμε την υλοποίηση του έργου. Οι απόντες απ’ τον αγώνα να είναι βέβαιοι πως θα κριθούν πολύ σκληρά όχι μόνο απ’ το λαό της Μεσσηνίας αλλά απ’ όλο τον λαό της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων.
Υ.Γ. Οφείλω να θυμίσω στους αμνήμονες και «ξερόλες» ότι από το Δεκέμβρη του 2013 έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων η κατασκευή των τμημάτων Πάτρα –Πύργος και Καλό Νερό –Τσακώνα ως δημόσια έργα (με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους) .

Μετάφραση