17.2.20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ


Επιστολή του Θανάση Πετράκου, επικεφαλή της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου
Προς τον κ. Δήμαρχο
Προς τον  κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: στους κ. επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Συμπαράταξη με τους Ηλείους στις κινητοποιήσεις  για το Πάτρα–Πύργος– Καλό Νερό–Τσακώνα
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με σεβασμό και εκτίμηση στον διακριτό ρόλο μας και χωρίς καμία διάθεση υπόδειξης, θέλω να σας απευθύνω την ακόλουθη επιστολή.

Γνωρίζετε ότι :Η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου συγκρότησαν «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν  σε προκήρυξη Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιοχή της Βουπρασίας  στα σύνορα Αχαΐας –Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με  βασικό αίτημα  τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία –Καλό Νερό – Τσακώνα που -άμα την κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια.
Από  αυτό τον σημαντικό  αγώνα θεωρώ ότι δεν πρέπει  να απουσιάσει η Μεσσηνία. Ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία,  αφορά και τη Μεσσηνία αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 Ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» σας ενημερώνω ότι ζητήσαμε να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να αποφασίσει σε συνεργασία μαζί σας να συμπαραταχτεί, με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της 26ης Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα με την επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του Πε.Συ.Π., τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας προτείναμε  «άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου  με τη διαδικασία του  κατεπείγοντος και στη συνεδρίαση αυτή να κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι  τουλάχιστον της Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα έχουμε τη γνώμη ότι το ΠΕΣΥΠ με την ευθύνη του κ Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να συντονιστεί με όλους τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας  και όλους τους  μαζικούς φορείς της Μεσσηνίας  και από κοινού  να προχωρήσουμε και εμείς σε προκήρυξη Παμμεσηνιακής γενικής απεργίας  την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, και να γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλό Νερό στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή όλων των μελών του ΠΕΣΥΠ, των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των Τοπικών Συμβούλων και όλων των μελών των Δ.Σ. των μαζικών φορέων της Μεσσηνίας, την ίδια ώρα δηλαδή που θα γίνεται συγκέντρωση από τους τούς αιρετούς και φορείς της Ηλείας και όλης Δυτικής Ελλάδας στη περιοχή της Βουπρασίας».
Θεωρώντας ότι συμφωνείτε με τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας.


Με εκτίμηση

Θανάσης Πετράκος
Επικεφαλής της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Μετάφραση